daw0909 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Witam,mam problem z nowo zakupionym motocyklem a mianowicie gsx-r 600, chodzi o temperature silnika. Szukałem w necie jaka powinna być temperatura podczas jazdy ale albo źle szukałem albo po prostu nie ma (zakładam że źle szukałem). Temperatura w moim suzuki sięga 105 stopni już po 10 minutach spokojnej jazdy i potem załącza sie "wiatrak" który oczywiście daje rade, silnik schładza się do 90-pare stopni no i tak w kółko. Wiem, że jest bardzo ciepło ale troche mnie to martwi. Proszę o szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toper-utl Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Normalne, w znacznej wiekszosci wspolczesnych motocykli wentylator zalacza sie powyzej 100 st. C. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez toper-utl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw0909 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tak, wiem że wentylator załącza sie powyżej 100 st. C ale tak sobie szukam i czytam i poniektórzy piszą, że żadko kiedy temperatura przekracza to 100 st. C i żadko kiedy ten wentylator "jest potrzebny", bo wcześniej za chłodzenie odpowiedzialny jest termostat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi