lolplo2 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Witam, jestem nowy więc witam wszystkich. Bardo mi się podoba Honda hornet 250, jak wiadomo, mała pojemność a moc jaki i dźwięk niczego sobie, tylko jest taki problem ze dostępność w polsce jest praktycznie równa zeru. I teraz pytanie, czy istnieje jeszcze jakiś inny motorek o tak małej pojemności i 4 garnkach ? I kolejne pytanie, jaką 250 byście polecili tak do 5-6k, oczywiście jak mój obecny motorek, musi być to naked :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Chciałbym zwrócić uwagę, że od przywitań jest dział Powitalnia. Ja ciągle interesuję się temat i powiem Ci tak. Jeśli to ma być motocykl z cyklu "To i nic innego", możesz zacząć szukać po niemcowie zwłaszcza za te pieniądze. 5 patoli wystarczy Ci najwyżej na raczej zdewastowaną FZR250, która stoi gdzieś tu w Warszawie (niedawno nawet gdzieś na moim osiedlu) za 1400. Ale to sporciak.Niedawno taki Hornet stał na Allegro i możesz liczyć najwyżej na to, że jeszcze raz wypłynie. Tydzień temu widziałem pod motoakcesoria Bandziora 250 Limited Ed. Import z Japonii, grubsza impreza. Jeśli możesz przeboleć i prawko pozwala to celuj w klasę 400. Nadal można to uznać za bardziej oryginalne niż 600. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolplo2 Opublikowano 19 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 Tak był taki hornet ok 10 km ode mnie, ale niestety cena chyba troszkę za duża. No motorek będzie musiał się mieścić w kat. A2. Nie szukam "To i nic innego" po prostu ten motorek mi się podoba i chciałem zebyście mi coś innego zaproponowali. A jakiś motorek z 400cc się znajdzie do kat A2 ? Bo gsf 400 ma niecałe 60 KM, wię odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 19 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2013 60 to owszem jest ale gdy ma zmienne fazy rozrządu VC zazwyczaj czerwona głowica z napisem. Normalny bandzior ma 50KM czyli 37kW. Czasami trafiają się dławione z niemiec. Są jeszcze różne wariacje Suzuki typu Impulse ale rzadko widywane. Inne alternatywy to CB400 Super Four lub CB-1 też nieco ponad 50 kucy ale pierwsza to twarda sztuka i czasami się trafia a druga jest umiarkowania łatwa do kupienia i nie powinno być większych problemów. W Kawasaki nic mądrego nie wymyślisz. Zephyr 550 (plotka głosi, że całkiem dobry sprzęt. 49 kucy wg katalogu) i może jakimś cudem znajdziesz importowane 400. Yamaha niestety wyłącznie XJR400, którego widziałem raz może dwa w sumie na Allegro. To chyba tyle co mi do głowy przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekU Opublikowano 20 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2013 hej, nie daleko mnie stoi taki hornet za 5,5k do oddania, poszukaj na tablicy, oglądałem go dla znajomych i poza potrzebnym serwisem (synchro!, zawory, olej, filtr) był ok, tylko jak dla mnie był za mały gabarytowo, namówiłem ich jednak na cbf 500, choć horneta jeszcze nie skreślili, http://tablica.pl/oferta/honda-cb-250-CID5-IDXQ0T.html#b016009cb5pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi