gabicom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Witam i pozdrawiam wszystkich na forum, jako, że to mój pierwszy post. Witam , stoję przed dylematem, jako, że padła jedna panewka, ja już rozebrałem silnik i będę go remontował potrzebuję wał. Czy lepiej kupić używany czy regeneracja. Jak regeneracja to poproszę namiary na dobry sprawdzony zakład? Skoro remontuję chciałbym aby pojeździł kolejne 40 000km Znalazłem firmę która zrobi wał, dorobi panewki, wyrówna korbowody itp łącznie z azotowaniem. Koszt operacji 800zł netto. Koszt wału używanego 1200zł-1400zł sprowadzany z DL. Kawasaki Vulcan VN-15SE 1989r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 11 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Jak chcesz jeździć 40 tysi to daruj sobie szlify itp. Używka to tak.P.S. Zapytaj firmę na ile dadzą gwarancję... Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabicom Opublikowano 11 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 (edytowane) Może nie 40k ale z 15 by się przydało na 4-5 lat wystarczy. Gwarancja jest na rok, tylko co mi z gwarancji jak znowu silnik rozbierać, nowe uszczelki swojej pracy już nie licząc nie jest to takie proste. Stary wał wygląda dość dobrze lekkie ryski samochodziarze mówią żeby spolerować i dalej jeździć :) ale to nie polonez żeby papierem 120 czop polerować. Używane w sumie nigdy nie wiadomo może też był robiony na handel .Tego nie sprawdzimy. Nie jestem osobą taką żeby zrobić i sprzedać wsadzając kogoś na minę. Edytowane 11 Czerwca 2013 przez gabicom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi