gwiazdor Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam wszystkich, posiadam yamahe r6 z 2000r ,mój problem polega na tym że jak zamontowałem silnik od nowszego modelu z 2003r ,było trochę zabawy ale byłem o tym świadomy... Po poskładaniu wszystkiego do kupy ,moto nie chciał załapać ,brak iskry..zupełnie nie wiem co może być,posprawdzałem wszystkie kable, kostki, bezpieczniki ,a nawet wymieniłem impulsator i ciągle nic ... :banghead: denerwuje już mnie ta chora sytuacja... a i jeszcze jak zapalam światła to gaśnie licznik, a jak załączam kierunkowskazy to zamiast mrugać, świeca na stałe...sprawdziłem masę ......proszę o pomoc w mojej sprawie wszystkich forumowiczów, pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2013 podchodzac do sprawy bardzo racjonalnie to motocykl musisz oddac w rece specjalisty, szczerze watpie, ze dasz rade to opanowac przy pomocy forum. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwiazdor Opublikowano 17 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) co do braku iskry,mechanik mówił ze może to być wina komputera modułu zapłonowego, ale ja bym chciał wiedzieć skąd wychodzi i dokąd płynie prąd odpowiedzialny za iskrę ,był bym wdzięczny jak by ktoś opisał mi to dokładnie ;) Edytowane 17 Czerwca 2013 przez gwiazdor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2013 prąd płynie od plusa do minusa, prąd jest dość nie towarzyski wiec nigdzie nie wychodzi ma trochę mentalność starego kawalera, siedzi i czeka na kanapki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi