Tobik Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 (edytowane) Jo! Sprawa taka,że mam motocykl z alarmem Meta System. Niestety nie mam żadnej tabliczki z numerami, mam tylko instrukcje, z której wiem tylko co to za model. Firma z W-wy dorabia piloty (dystrybutor), a że nie mam tej tabliczki to trzeba słać centralkę z działającym pilotem. Generalnie to odłączyłem centralkę, po odłączeniu zawyła ze dwa, trzy razy i potem cisza. Pilot już nie reaguje, centralka nie uruchamia się. I pytanie czy coś się nie stanie jeśli ją wyśle? W sensie czy jak wróci z powrotem to podłącze ją do moto i będzie wszystko śmigać? Edytowane 26 Maja 2013 przez Tobik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Wyła po odłączeniu az własne zasilanie zdechło. \Co do reszty to wóżby ale chyba nie sądzisz, że producent popsuje Ci centralkę? Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Chodziło mi,że zakładając że wszystko gra jak wróci to przez taki czas bez prądów nie wpłynie negatywnie i coś się nie przestawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Ja mam mete i nic nie powinno się przestawić. Ostatnio miałem podczas jazdy zwarcie na instalacji i musiałem odłączyć zasilanie na jakiś tydz. czasu. Wszystko było ok. Ja będziesz potrzebował instr. to wal śmiało. Zresztą wielkich opcji co do ustawień to tam nie ma. Tak na marginesie to masz podłączoną pod imo? Pytam, bo ktoś mi mówił, że może być przyczyna na trasie, że się zawiesi i koło zblokowane? Z drugiej strony to każdy ma i nikomu się nie zawiesiło? Wydaję mi się, że to jest tak jak z kotami. Wszyscy słyszeli, że się rzucają na szyję i duszą, ale nikt nie widział.Durna historia :biggrin: .Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Nie "nie powinno" tylko nic się nie przestawi. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 27 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jajca kwadratowe, nie dorobią pilota, byłem u oficjalnego dystrybutora na całą Polskę i kiszka. Nie ma karty kodowej i nic nie zrobią. A byłem z pilotem i centralką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2013 Jajca kwadratowe, nie dorobią pilota, byłem u oficjalnego dystrybutora na całą Polskę i kiszka. Nie ma karty kodowej i nic nie zrobią. A byłem z pilotem i centralką.pozostaje nie zgubic pilota, motocykla zapasowego tez nie masz i pewnie tez go nie zgubisz, zapoznaj sie z montazem systemu alarmowego ktory masz bys w razie czego mogl poradzic sobie z tym co moze przysporzyc Tobie wiecej klopotow niz osobie, ktora bylaby potencjalnym amatorem Twojego motocykla, bo ta osoba prawdopodobnie doskonale zna dzialanie Twojego systemu alarmowego.. suma sumarum zabezpieczenia mechaniczne lub indywidualne elektroniczne, te sa najpewniejsze a nie seryjne uklady alarmowe bo te odstraszaja tanich zlodziejaszkow od starych maszyn a nie "fachowcow" od zawijania konkretnych sprzetow. Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 28 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Zgadzam się z Tobą Janusz w 100%. Alarm idzie w odstawkę, jeszcze muszę dojść do ładu co, gdzie i jak odczepić, przyczepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi