Skocz do zawartości

skuter sie bradzo grzeje,gaśnie po dodaniu jeździ tylko na wkręconej srubce od miesznki

daw1234
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie mam taki problem skuter mi sie bardzo grzeje już po 2 km co mogę z tym zrobić Podejżewam ze to przez to że dostaje za duża paliwa śrubka od mieszanki na 0,25obrota odkręcona i świeca jest czarna ale jak odkręce na 1 obrót to skuter po przejechaniu nie całego km chodzi tylko na wolnych obrotach tak jak by mu palia brakowało a jak rusze chociby troche manetką to gaśnie ale jak pohodzi na tych wolnych chwilę to przejade jakiś 1 metr znowu to samo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobić

PS.nie dawno założyłem nowy cylinder airsal 50 sport przejechałem na nim około 240km

Edytowane przez daw1234

Witam panowie mam taki problem skuter mi sie bardzo grzeje już po 2 km co mogę z tym zrobić Podejżewam ze to przez to że dostaje za duża paliwa śrubka od mieszanki na 0,25obrota odkręcona i świeca jest czarna ale jak odkręce na 1 obrót to skuter po przejechaniu nie całego km chodzi tylko na wolnych obrotach tak jak by mu palia brakowało a jak rusze chociby troche manetką to gaśnie ale jak pohodzi na tych wolnych chwilę to przejade jakiś 1 metr znowu to samo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobić

PS.nie dawno założyłem nowy cylinder airsal 50 sport przejechałem na nim około 240km

Miałem Speeda 2. Zmieniłem cylinder na 70cc i po przejechaniu 2-3km temperatura podchodziła pod czerwone. Wyciągnąłem termostat i problemu z wysokà temperaturą nie było. Tak przejeździłem cały sezon.

Gość nem tudom

Znaczy, jak ta świeczka wygląda? Cała czarna? Są na niej ślady oleju, czy czarna i sucha?

Tak przy okazji: nie czujesz jakichś dodatkowych oporów, gdy go przepychasz? Może problem leży gdzieś poza silnikiem?

świeca jast sucha i czarna nie ma śladów oleju wałaśnie jak pcham to letko idzie to musi być coś z silnikiem a raczej z układem paliwowym bo tak jak pisałm odkręce śrubkę na 1 obrót to jest ok nie rozgrzewa się tak bardzo świeca ma wtedy kolor idealny na ale przejad wtedy ok 1km to zaczyna chodzić na takich bardzo wolnych obrotach i jak dodam gazu to tak jakby mu benzyny brakowało pochodzi na tych wolnych to ochwili moge jechać ale jakieś 1m i znowu to samo dzisiaj jeszcze wykręce automatyczne ssanie i filtr powietrza i to napiszę jak będzie chodził

Edytowane przez daw1234

Gość nem tudom

świeca jast sucha i czarna nie ma śladów oleju wałaśnie jak pcham to letko idzie to musi być coś z silnikiem a raczej z układem paliwowym bo tak jak pisałm odkręce śrubkę na 1 obrót to jest ok nie rozgrzewa się tak bardzo świeca ma wtedy kolor idealny na ale przejad wtedy ok 1km to zaczyna chodzić na takich bardzo wolnych obrotach i jak dodam gazu to tak jakby mu benzyny brakowało pochodzi na tych wolnych to ochwili moge jechać ale jakieś 1m i znowu to samo dzisiaj jeszcze wykręce automatyczne ssanie i filtr powietrza i to napiszę jak będzie chodził

Dopiero teraz doczytałem, że zmieniałeś cylinder. Czy te objawy występują od czasu wymiany?

Gość nem tudom

No to przy tych objewach jeszcze może być coś nie halo z zapłonem albo zasyfiony wydech. Niestety, ciężko jest podać jednoznaczną diagnozę przez internet. Sprawdź na początku filtr powietrza, gaźnik i zapłon.

Przepraszm że tak długo się nie odzywałem ale znalazłem usterkę przyczyną była iglica przepustnicy która nie wpadała do konica bo przycisa ją sprężyna dzękuje wszystkim za odpowiedzi