daw1234 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 (edytowane) Witam panowie mam taki problem skuter mi sie bardzo grzeje już po 2 km co mogę z tym zrobić Podejżewam ze to przez to że dostaje za duża paliwa śrubka od mieszanki na 0,25obrota odkręcona i świeca jest czarna ale jak odkręce na 1 obrót to skuter po przejechaniu nie całego km chodzi tylko na wolnych obrotach tak jak by mu palia brakowało a jak rusze chociby troche manetką to gaśnie ale jak pohodzi na tych wolnych chwilę to przejade jakiś 1 metr znowu to samo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobićPS.nie dawno założyłem nowy cylinder airsal 50 sport przejechałem na nim około 240km Edytowane 16 Maja 2013 przez daw1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Przegrzewanie zwykle jest objawem zbyt ubogiej mieszanki. Albo zwiększonego tarcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw1234 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 no tak ale mieszanka jest nawet zadurza sądząc po świecy tarcie też jest większe bo skuter sie jeszcze dociera ale dlaczego gaśnie po rozgrzaniui jak ustawie np.na 0,5 obrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zapomnialem_adresu007 Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Witam panowie mam taki problem skuter mi sie bardzo grzeje już po 2 km co mogę z tym zrobić Podejżewam ze to przez to że dostaje za duża paliwa śrubka od mieszanki na 0,25obrota odkręcona i świeca jest czarna ale jak odkręce na 1 obrót to skuter po przejechaniu nie całego km chodzi tylko na wolnych obrotach tak jak by mu palia brakowało a jak rusze chociby troche manetką to gaśnie ale jak pohodzi na tych wolnych chwilę to przejade jakiś 1 metr znowu to samo proszę o pomoc bo już nie wiem co mam z tym zrobić PS.nie dawno założyłem nowy cylinder airsal 50 sport przejechałem na nim około 240km Miałem Speeda 2. Zmieniłem cylinder na 70cc i po przejechaniu 2-3km temperatura podchodziła pod czerwone. Wyciągnąłem termostat i problemu z wysokà temperaturą nie było. Tak przejeździłem cały sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw1234 Opublikowano 16 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 tak tylko że jest jeden problem mój skuter jest chłodzony powietrzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Znaczy, jak ta świeczka wygląda? Cała czarna? Są na niej ślady oleju, czy czarna i sucha?Tak przy okazji: nie czujesz jakichś dodatkowych oporów, gdy go przepychasz? Może problem leży gdzieś poza silnikiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw1234 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) świeca jast sucha i czarna nie ma śladów oleju wałaśnie jak pcham to letko idzie to musi być coś z silnikiem a raczej z układem paliwowym bo tak jak pisałm odkręce śrubkę na 1 obrót to jest ok nie rozgrzewa się tak bardzo świeca ma wtedy kolor idealny na ale przejad wtedy ok 1km to zaczyna chodzić na takich bardzo wolnych obrotach i jak dodam gazu to tak jakby mu benzyny brakowało pochodzi na tych wolnych to ochwili moge jechać ale jakieś 1m i znowu to samo dzisiaj jeszcze wykręce automatyczne ssanie i filtr powietrza i to napiszę jak będzie chodził Edytowane 17 Maja 2013 przez daw1234 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 Sprawdź kranik. Przypuszczam, że bena za wolno leci i szybko ją wypala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 świeca jast sucha i czarna nie ma śladów oleju wałaśnie jak pcham to letko idzie to musi być coś z silnikiem a raczej z układem paliwowym bo tak jak pisałm odkręce śrubkę na 1 obrót to jest ok nie rozgrzewa się tak bardzo świeca ma wtedy kolor idealny na ale przejad wtedy ok 1km to zaczyna chodzić na takich bardzo wolnych obrotach i jak dodam gazu to tak jakby mu benzyny brakowało pochodzi na tych wolnych to ochwili moge jechać ale jakieś 1m i znowu to samo dzisiaj jeszcze wykręce automatyczne ssanie i filtr powietrza i to napiszę jak będzie chodziłDopiero teraz doczytałem, że zmieniałeś cylinder. Czy te objawy występują od czasu wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw1234 Opublikowano 17 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 no nie kranik ma miesiąc także niestety chyba to nie to takie objawy mam tylko na nowy cylindrze ale do 200km było dobrze tłok też raczej nie puchnie bo nawet na wolnych by nie chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nem tudom Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 No to przy tych objewach jeszcze może być coś nie halo z zapłonem albo zasyfiony wydech. Niestety, ciężko jest podać jednoznaczną diagnozę przez internet. Sprawdź na początku filtr powietrza, gaźnik i zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daw1234 Opublikowano 26 Maja 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Przepraszm że tak długo się nie odzywałem ale znalazłem usterkę przyczyną była iglica przepustnicy która nie wpadała do konica bo przycisa ją sprężyna dzękuje wszystkim za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 To edytuj temat i w tytule dodaj [ROZ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janek dzbanek Opublikowano 26 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2013 Fajnie, że udało Ci się rozwiązać problem, bo jeszcze jeden post z twoją ortografią i bym je*bnął tym twoim skuterem o glebę, ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi