MadReaper Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jak to ugryźć? Bo nie chce sobie zaprzepaścić zrobieniem czegoś głupiego - ktoś z was kiedyś już ubiegał się o odszkodowanie? Na ich stronie jest napisane, że mam złożyć jakiś wniosek i zdjęcia. Blah, blah... http://www.zdium.wroc.pl/view/index/163Jak mam zrobić zdjęcie tego, że koło się skrzywiło? Że tarczę mi skrzywiło o zacisk? Że pojawiło się bicie na główce ramy? Że mi kufer wyrwało z płyty i dostałem nim w kask? "4. Wysokość odszkodowania wnioskodawcy" ?A skąd ja mam to wiedzieć? Nie powinien ocenić tego jakiś rzeczoznawca? Z firmy ubezpieczeniowej? Ew. zaświadczenie z ASO? Naprawiać samemu i przedstawiać faktury, czy czekać na jakieś decyzje? Ach - tak, mam, tzn. będę miał zaświadczenie z Policji, że do zdarzenia doszło w związku ze złym stanem drogi i nieoznakowaniem - jakkolwiek Panowie to ujmą gdy im dam te 17zł za ten papierek... Proszę o rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jak to ugryźć? Jak mam zrobić zdjęcie tego, że koło się skrzywiło? Że tarczę mi skrzywiło o zacisk? Że pojawiło się bicie na główce ramy? Że mi kufer wyrwało z płyty i dostałem nim w kask? Proszę o rady Bierzesz aparat i pstrykasz fotki, Krzywe kolo i tarcza, glowke ramy i piszesz ze sa bicia. Wyrwany kufer i slad na kasku "4. Wysokość odszkodowania wnioskodawcy" ?A skąd ja mam to wiedzieć? Nie powinien ocenić tego jakiś rzeczoznawca? Z firmy ubezpieczeniowej? Ew. zaświadczenie z ASO? No piszesz ze wg. Ciebie straty wynosza tyle i tyle i juz ....Jak beda to podwazali to wtedy wezwac eksperta i bieglego Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Jak będą kwestionowali - to pozew do sądu. Żadnego prywatnego biegłego - bo to tylko dokument prywatny, który nie ma żadnego przebicia i kasa wywalona w błoto. To sąd - na etapie sprawy sądowej powoła biegłego do wyceny szkody. Pamiętaj tylko, że zarządca odpowiada na zasadzie winy. Czyli musisz wykazać, że stan drogi od dłuższego czasu był zły, że nie było żadnego oznaczenia informującego o uszkodzonej nawierzchni. I jeśli możesz to do czasu zakończenia sporu nie naprawiaj maszyny. Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi