Largo24 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów. Mam taki problem moja 900 zaczyna kopcić na niebiesko przy schodzeniu z obrotów pod obciążeniem tak jak na filmiku http://www.youtube.com/watch?v=73w41zUrg94 w 0,53s tylko że trochę mniej jest tego dymu po takim hamowaniu silnikiem jak dodam gazu to wywali więcej tego dymu i dalej idzie czysto tak jak tutaj na filmie. Silnik trzyma kompresje ciśnienie oleju tez jest dobre. Czy to są na 100% uszczelniacze zaworowe czy przy padniętym pierścieniu olejowym tak może kopcić ? Wszyscy mi mówią że to uszczelniacze a co wy na to powiecie ? Oleju bierze zaleznie od jazdy im mocniej krece tym wiecej bierze jak smigam delikatnie to nie znika tak szybko a bierze okolo 0.5-0,7l/1000km 15w50 motula Edytowane 21 Kwietnia 2013 przez Largo24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 raczej uszczelniacze przy padniętych pierścieniach kopciłby przy dodaniu gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi