rafalek516 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Witam wszystkich.Posiadam troche juz zabytkowy motor ktorym jest Yamaha xt 250 i mam taki problem ze nie moge okreslic roku tego motoru aby zamowic tlok i zawor wydechowy.Prosze o pomoc w oznaczeniu roku motoru i znalezienu ewentualnie czesci (jakies namiary na sklepy itd...), jezeli jakies dodatkowe nr trzeba podac prosze pisac to bede szukal, ponizej zdjecia motoru i tabliczki znamionowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 To jest rocznik od 1980 do 1983 i podejrzewam, że tłok to tylko za granicą, ASO i to też nie jest pewne albo vertex, prox czy może wossner jakimś cudem jeszcze mają w ofercie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek516 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Tylko ze w serwisie Yamahy w Białymstoku powiedzieli mi ze musi byc dokladnie rok podany bo to albo 81 albo 83 albo 87, bez podania roku nie mam pewnosci ze akurat bedzie taki jak trzeba bo oni maja w tych katalogach tylko nr seryjne czesci a rok 81 i 83 ma inny nr czesci i tu mam problem, wiec czekam na wasze dalsze podpowiedzi, moze ktos ma z rozbiorki lub wie kto moze miec takowe czesci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Z tego co wiem, jeśli jest podana rozpiętość rocznika i opisany typ (tutaj akurat 3Y3) to nie było zmian konstrukcyjnych. W pozostałych ramkach tabliczki masz numery 79/6552 i 100800 więc śmiało można zakładać, że jest to rok 1980. Ale możesz też zobaczyć czy są daty na elementach plastikowych np. na kloczu tylnej lampy jest na ogół wytłoczona data produkcji albo rok wcześniejsza.Może szukać części też na cheapcycleparts.com albo bikebandit.com i podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalek516 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Wiec zobacze i po weekendzie napisze dokladne nr czesci i mysle ze sie wyjasni wszystko bo juz troche czasu minelo od kad maszyna sie nie porusza i w koncu tlok bedzie zamowiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi