Gość Zbycho Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 Po usunięciu alarmu z immobilizerem w mojej XJR1300 powstał problem wyłączania zapłonu po otwarciu bocznej stopki na luzie. Dla urozmaicenia przy wciśniętym sprzęgle silinik pracuje.Luz, otwarta stopka, wciśnięte sprzęgło silnik pracuje.Luz, otwarta stopka, puszczone sprzęgło silnik ( zapłon ) stop.Czy to cóś związane jest z wyłącznikiem przy stopce ( założony nowy - przynajmniej za taki zapłaciłem ) czy jest jakiś czujnik przy sprzęgle ????? ZbychoXJR1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MłodyVFR Opublikowano 7 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2004 oczywiscie ze jest czujnik, przynajmniej powinien byc :mrgreen: tylko to nie ma nic do rzeczy, bo silnik na luzie pracuje zawsze, niezalenie od tego co tam wciskasz, czy wystawiasz. po mojemu to masz pierdykniety kabel od luzu do modulu, gdyz sytuacja jaka opisujesz pasuje idealnie do sytuacji jaka ma byc po wrzuceniu biegu - moto zgasnie na biegu po puszczeniu sprzegla. to ze luz sie swieci to oznacza ze czujnik masz dobry i sygnalizacje tez. wadliwa jest informacja dla modulu, ktory sadzi ze moto jest na biegu (a nie na luzie), no i stad ten bol... :mrgreen: aby potwierdzic moja teze, zrob wszystko to samo na biegu - sytuacja bedzie taka sama, oprocz swiecenia sie kontrolki luzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Ostatnio pojawił się u mnie ten sam problem, i nie wiem jak się to tego zabrać ?? gdzie szukać tego czujnika ?? czy można to naprawić samemu?? Zeby odpoalić muszę wciśnąć sprzęgło - nawet na luzie, jeśli ktoś wie jak to naprawić będe wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avalon Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2004 Jeden czujnik jest przy bocznej stopce , drugi przy dźwigni sprzęgła. Sprawdź czy nie jest walniety lub może tylko przy demontazu alarmu coś sie rozpięło. Cytuj Czarny, ciężki, szybki... Olympus E-3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2004 Te dwa czujniki u mnie działają, dlatego właśnie jak się wciska sprzęgło to motocykl można odpalić, wydaje mi się ze musi być jeszcze jakiś czujnik na skrzyni który w momencie gdy bieg ustawiony jest na pozycji N zamyka obwód Startera i można odpalićNo dzisiaj zobacze o co tam chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi