przemko240 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Witam wszystkich, jestem nowy na tym forum więc z góry przepraszam za błędy. Mam problem, ponieważ po wymianie uszczelek pod cylindrem zauważyłem dziwną dziurę między cylindrem a silnikiem (wydaje mi się że ona powinna być wewnątrz cylindra). Przed wymianą uszczelek jej nie widziałem. A oto zdjęcia tej "dziury". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel1443 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Może założyłeś na odwrót uszczelkę. Rozbierz i zobacz. Jak nie będzie zasłaniać żadnych kanałów to tak zostaw, a jak będzie to obróc albo daj inną uszczelkę. Bo jak Ci zasłoni kanały np. cieczy chłodzącej to możesz przegrzać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemko240 Opublikowano 24 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 Tylko chodzi o to, że po założeniu uszczelek jeszcze przed zimą jeździłem i było wszystko ok, dopiero teraz gdy się zrobiło cieplej to zauważyłem bo zaczeła woda kapać, tylko nie wiem dokładnie czy z tej dziury. A co do uszczelek to jestem pewny że dobrze je założyłem bo 2 razy sprawdzałem. Najlepiej było by gdyby jakiś z forumowiczów który posiada rs 50 zobaczył (najlepiej zrobił zdjęcie) czy jest widoczna taka dziura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubel1443 Opublikowano 24 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2013 To zależy jak krojona jest uszczelka porównaj ze zdjęciem na allegro czy też tak mają. a jak nie to ściagnij to. To jest parę śrub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi