Musti579 Opublikowano 26 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2013 Witam!Mam pytanko jak nazywa się część ze zdjęć poniżej i do czego służy i gdzie jest montowana? Motorek to Aprilia RS 50 2005 z Anglii, silnik AM6.Wiem że jedna stroną IN ma być podłączona do wydechu/dyfuzora, natomiast nie wiem gdzie ma byc podłączona druga strona OUT? do filtra może?Tak mysle ze jest to rodzaj jakiegos zaworu egr czy recyrkulatora spalin. Nie spotkałem się z tym wcześniej, a miałem do zrobienia silnik już wcześniej rozebrany i teraz tak składam ten sprzęt i zastanawiam się jak to ma być dokładnie podłaczona i do czego słuzy.Oto zdjęcia, tak to wygląda: Przy wydechu podłącza się to napewno jedną stroną tutaj, a druga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Z tego co mi się wydaje to jest wężyk mający za zadanie "wracać część spalin do ponownego wykorzystania". Coś w stylu recyklingu niespalonej mieszanki. Poprawia smarowanie i ekonomiczność, z tym, że to drugie i tak, i tak jest równe zeru. :) A dokąd przykręcić drugi koniec? Nie pamiętam niestety- pewnie gdzieś w okolicach dolotu do mieszanki cylindra, na chłopski rozum. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 Do puchy filtra powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi