wlodyka1 Opublikowano 18 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 jeden zaraz po pinie tps następny na tej samej ścieżce po1dobrym jeden na środku płytki ciężko określićhttp://chomikuj.pl/wlodyka1/Dokumenty/modu*c5*82,2541460924.png czy można dodawać tu pliki jeżeli tak to prosze wyjaśnić jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2013 Leć po zasilaniu gdzie ginie, do naprawy przydał by sie zasilacz i generator. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Zaśilacz ok posiadam lecz generator? (jaki ?generator czego?można troszeczke rozwinąć)Niestety widzę ze to nie mój stopień wtajemniczenia w sprawy elektroniczne (również i sprzętowo)dziekuje za pomoc jeszcze zastosuje się do wskazówek i popróbuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Sprawa wygląda prosto musisz generować impuls który wyzwoli iskrę, generatory na allegro są tanie. W tedy podpinasz wszystko na pająku łącznie z cewkami i świecą i działasz. Najczęściej padają raczej kondensatory i tranzystory(tak ogólnikowo można stwierdzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 22 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 witam proszę podrzuć link do tego generatora nie moge znaleźć nic w tym kontekście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 22 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2013 Ja mam taki jest dość uniwersalny i mały. http://allegro.pl/generator-funkcji-meratronik-g432-i3112260197.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 26 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 Witam ponownie niestety kupno następnego modułu okazało sie nietrafnym pomysłem ponieważ dzieje się identycznie jak z poprzednimi czyli zero reakcji jedynie lekki impuls po puszczeniu rozrusznika nadal nie rozwiązałem problemu nie mam ruwnież pojęcia czy były uszkodzone czy ja je uszkodziłem z tego co piszecie to raczej nie ?Czy inne cewki zapłonowe dokładniej z gpz 600 mogą uszkadzać moduł zapłonowy ???? czy takie coś jest możliwe ???Proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 26 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2013 moga nie wspolpracowac poprawnie z oryginalnym modulem, choc przyznam, ze to malo prawdopodobne, wez na poczatek te swoje uszkodzone moduly i sprawdz je w innym gsx... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Prawdopodobnie nie masz któregoś z sygnałów potrzebnego do poprawnej pracy modułu. Czy na cewki dochodzi zasilanie po podłączeniu modułu ? Jaka jest jego wartość? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Moduły sprawdzone na sprawnej maszynie dokładniej 2 pierwsze z 3 nie mam już możliwości (właściciel wyjechał do niemiec)Obydwa uszkodzone ten 3 ???? na 99% też identyczne reakcje dokładnie bez różnicy.Odpowiadając na pytanie na cewki dochodzi równowartość akumlatora czyli 12,43v na drugim pinie idącym od komputera pustka jedynie impuls (-) po puszczeniu rozrusznikanie mam pojecia jakiej wartosci chyba o to pytasz.przy 2 module podstawiłem w 100%sprawny impulsator bez zmianCo do sygnałów potrzebnych do odpalenia motoru to co poza impulsatorem,minusem ze stacyjki,minusem ogólnym,plusem (+12v) i podpięciem cewek zapłonowych NIE POTRZEBNY JEST:-neutral (czyli do komputera doprowadzony sygnał 2,3 biegu )-czujnik przepustnicy (suży do sterowania zapłonem na wyższych obrotach)brak podłączonej przepustnicy raczej nie może uszkodzić modułu ?TAKA BANALNA INSTALACJA PRZYSPARZA MI TAK OGROMNEGO PROBLEMU CO ROBIĘ NIE TAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Kup w Rzeszowie najprostszy moduł CDI zasilany 12v podłącz i sprawdź czy będzie iskra, po drodze zawadź o mnie i zostaw mi jeden moduł do naprawy. Zobaczę czy da rade zrobić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 27 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 Moduł o którym mowa to coś w stylu chińskich 4t czy o to chodzi ?czy wyszło coś takiego dla 4ro cylindrowca? a w rzeszowie bedę 18kwietnia wiec chętnie bym skożystał z twojej propozycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 nie do chińskiego skutera najprostsze, może być nawet z allegro tak żebyś sprawdził czy instalacja jest na pewno poprawna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2013 instalacja jest poprawna sprawdzal na module z gpz Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wlodyka1 Opublikowano 28 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2013 mam pytanie odnośnie przeróbki otóż kolega posiada moduł do bandity 600 rocznik 2002-2005 instalacje też znajdzie musi go tylko sprawdzić na sprawnym motorze który posiada jak sądzicie czy zmieni się charakterystyka silnika czy bedzie to normalnie pracowało silnik bodajże identyczny jedyna różnica to pojemność impulsator taki sam palec zapłonowy taki sam z wizualnych różnic to ze posiada 1 kostke ale w jakiejś wersji gsxf też miał instalacje na jedną kostkę na module co wy na to ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi