hashman Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Zobacz Lancia Lybra 1,9. Nie do zajechania i z bogatym wyposażeniem. Ja mam wersję z silnikiem 2,4 i od zakupu zrobiłem około 150 tyś i do tej pory wymieniłem ze standardowych elementów: zawieszenie przednie i tylne tarcze hamulcowe przednie i tylne oleje i filtry. Z nieplanowanych napraw: alternator, zegary, koło pasowe z tłumikiem drgań i czujnik położenia wału. Ceny części na rewelacyjnym poziomie.W porównaniu z niemiecką konkurencję którą też posiadam zdecydowanie wolę włoszczyznę, Lybra jest wygodniejsza lepiej wykonana i z o wiele ładniejszym środkiem, Jednak jak ktoś chcę sportowej jazdy to się nie nadaje, w jeździe bardziej przypomina tapczan :) Spalanie w moim 2,4 Trasa około 5,5 litra miasto około 7,5/9 litrów w 1,9 spalanie jest mniejsze. Wygląd zewnętrzny to już sprawa dyskusyjna. Polecam wersję Intensa (najlepiej wyposażona). Jeszcze jedno, mieszkam poza miastem i nie mam problemu z wyjazdem np ze śniegu bo auto jest dosyć wysoko zawieszone ( nie zawiesza się na koleinach co nie jest takie oczywiste w przypadku innych samochodów) Również polecam Lancie Rodzicielka ujeżdża 1.9jtd 2001r. Spalanie porównywalne do twojego,ale nie wiem czy części w 1.9 nie są tańsze. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez hashman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 28 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Ja osobiście szukałbym czegoś na cztery łapy, sam mieszkam na wiosce i na następną zimę planuję zmienić właśnie autko z napędem na obie osie. Miałem przyjemność takimi jeździć i szczerze polecam. Podobno jak ktoś zasmakuję 4x4 to już nie będzie chciał zmieniać na ośkę ;) Do 15 tyś. kupi się naprawdę ładną A4 B5 quattro po lifcie, w grę wchodzi również A6 C5. W obu przypadkach wystrzegaj się silników 2.5 TDI, są to pierwsze silniki diesela V6 i ich bezawaryjność pozostawia wiele do życzenia. Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi