Skocz do zawartości

Yamaha Midnight Star XVS 1300, i Yamah Road Star XV 1700 Silwerado, ogłoszenie

maro1970
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panowie,sprzedałem swojego shadow 750 i mam zamiar kupić coś większego.Biorę pod uwagę dwa motocykle:

Yamaha Midnight Star XVS 1300, i Yamah Road Star XV 1700 Silwerado.Jestem nie małych gabarytów,jeżdżę z żoną, razem mamy jakieś 190kg,.Proszę o pomoc w wyborze motocykla i przy okazji info na tema spalania tych motocykli i czy midnight star ma kontrolkę rezerwy lub wskażnik poziomu paliwa.Z góry przepraszam za pytanie na temat spalania ,wiem ze tego pytania nie lubicie.

http://www.yamaha-roadstar.pl/index.php

Zapraszam tutaj jesli chodzi o Road Stara. Zarejestruj sie na forum i czerp z wiedzy jaka tam jest garsciami.

A tak na szybko ... oba posiadaja kontrolke a Road star jeszcze piszczy jak sie zapala rezerwa wiec nie powinno zabraknac nagle paliwa. Spalanie we dwie osoby to okolo 6-6,5 litra

XVS 1300 to podwojna V zas Road Star to klasyczna V. Co prawda tez ma 4 swiece ale to nie podwojna V i inaczej pracuje od 1300.

ISRA: 27062
SREU: 614

http://www.yamaha-ro...ar.pl/index.php

Zapraszam tutaj jesli chodzi o Road Stara. Zarejestruj sie na forum i czerp z wiedzy jaka tam jest garsciami.

A tak na szybko ... oba posiadaja kontrolke a Road star jeszcze piszczy jak sie zapala rezerwa wiec nie powinno zabraknac nagle paliwa. Spalanie we dwie osoby to okolo 6-6,5 litra

XVS 1300 to podwojna V zas Road Star to klasyczna V. Co prawda tez ma 4 swiece ale to nie podwojna V i inaczej pracuje od 1300.

Na mechanice to ja sie nie znam wcale podwójna V czy klasyczna V to mi nic nie mówi,.który lepszy z tych dwóch motocykli?\

A tak to Ci nikt nie powie ...

Kazdy bedzie chwalil co innego a w tych motocyklach glowna sprawa to Twoj gust.

Jaki Ci sie podoba takiego bierz.

Oba to cruisery, 1300 chlodzony ciecza i w tym roczniku to juz wtrysk ....

Moc bardzo podobna, waga i spalanie tez ....

Co Ci sie podoba, tak powiem.

Jak sie nic nie znasz na mechanice czy w ogole robieniu przy moto, to znaczy ze bedziesz gdzies oddawal do roboty ....

Zawsze dwa dodatkowe cylindy to wiecej pracy i w razie czego ... wieksze wydatki, ale ....

Podejdz, poogladaj, przysiadz sie z małzonka .... niech Ona pomaca

ISRA: 27062
SREU: 614

Pas wymienia się po około 60 tyś km.Można zrobić i więcej.A kupić go można za niewielkie pieniądze ok 200$.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Trochę głupio pisać że ,,mój" motocykl jest gorszy, ale do rzeczy. MS-em za radkiem( na gaźniku) ledwo nadążyłem, wasze obciążenie jest granicznym dla MS-a i to odczujesz w zawieszeniu ( dodaj odzież + zawartość sakw)Ja słyszałem o cenie pasa duuuużo wyższej i wymiana co 80, za to opony dużo częściej wymieniasz i cena od 1000zł - komplet, moje spalanie od 5l -solo do 6,5l duo -autostrada , rezerwa na 80 km spokojnej jazdy, i najważniejsza zaleta MS-a - bezobsługowy !!!!

a po za tym to super motocykl !!!!!!!

a motocykl z ogłoszenia - dlaczego tak tanio ? - sprawdź VIN na początek

Edytowane przez pyra.pl

maro1970 podzielam zdanie pyra.pl - MS jeśli tylko nie miał żadnego dzwona i żaden "spec" go nie reanimował to jedynym Twoim problemem będzie tankowanie paliwa i okresowa obsługa. Moto wydaje się duże i ciężkie ale w ogóle tego nie czuć podczas jazdy . Początkowo myślałem że to będzie moje największe moto i na tym poprzestanę ale już zaczynam myśleć o jego większym bracie XV1900 . I pewnie jak Przemas przyjedzie swoim do Ślesina to ból głowy mam gwarantowany :D Jak chcesz spokojnie się przymierzyć do XVS1300 to dawaj do mnie daleko nie masz . Coś tam zawsze podpowiem

Motocykle są jak wódka ... prawdziwa jazda zaczyna się od litra ...

2012r. - Rumunia/Bułgaria : 4500km (14 dni )

2013r. - Albania/Grecja : 4700km (17 dni )

2014r. - Estonia/Finlandia : 4000km (15 dni )

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...