Skocz do zawartości

Zawieszenie przednie ETZ

Gość Yamamoto
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Yamamoto

Wiem, że temat oklepany i w ogóle, ale potrzebuje informacji na temat zawieszenia przedniego w ETZ 250. Konkretnie, jaki olej, żeby było dosyć twarde, bo mieszanka z książki jest za miękka, i strasznie buja, a linka ociera o błotnik i brzydko to wygląda. Jakie dać simmeringi czy zwykłe czy są jakieś specjalne? Bo widziałem takie z pochyłym kołnierzem. Jak uszczelnić zawieszenie do dołu? Po ostrzejszej jeździe są wilgotne, a na postoju kapie na oponę i jest wilgotna. Jak tam można dokręcić blokadę czy śrubę bo do tego nie doszedłem.

Dzieki

Co do oleju to mozez olej do amortyzatorow zmieszacz np. z Hipolem (tak zaleca "Jezdze motocyjklem Mz") w proporcji 1:1 i w tedy masz twardsze zawieszenia. Ale najprawdopodobniej u Ciebie spora czesc oleju wyleciala wlasnie od spodu amortyzatorow i dlatego jest takie miekkie. Najpierw uszczelnij widelec od dolu i wlej odpowiednia ilosc oleju do amortyzatorow (220 mililitrow do kazdego widelca) i moze bedzie dobrze. Nakretki (klucz 10) od dolu widelca odkreca sie po uprzednim wyjeciu oski kola.

Hej

W larsonie mozna kupi SWIETNE uszczelniacze. Kosz okolo 30 pln ale maja podwoja sprzezynke i sa wykonane z jakiego lepszego materialu. Podaje link do strony:

http://www.sklep.larsson.com.pl/?a=showman...&c=12&uid=&sid=

Mialem powazny klopot z wyciejkami po tym jak zmienilem hamulec. Zalorzylem te zimery i mam suchusienkie laogi. Jezdze na oleju LOTUS... Very Heavy. Wszystko to przez bardzo mocny hamulec :D:)