Adam92ea Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 (edytowane) Witam!No więc mam pęknięty dekiel rozrusznika w mojej FZR600 z 1992r. i zastanawiam się jak to w miarę tanio naprawić. Na aledrogo dekiel do FZR kosztuje 230zł, a do Fazera lub T-cata koło 170zł. Wydaje mi się że powinien podejść, ale wolę mieć pewność.A może da się go pospawać? Znacie kogoś kto by to pospawał? Chcę to zrobić jak najtaniej, bo nie warto pakować kasy w tak stare moto, które pod koniec tego sezonu chcę zmienić. Edytowane 6 Stycznia 2013 przez Adam92ea Cytuj no risk, no fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkudlar Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 dobry klej 2 składnikowy jak plastelina.który zmienia sie w cos ala metal. bo spawanie chyba odpadnie,pewnie jest alu z magnezem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KARDAN-IN Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Zależy jak duże jest to pęknięcie. Hmmm... klej może być pod warunkiem że zostanie użyty po zewnętrznej stronie dekla. Klej może trzymać ale nie musi, a jeśli pokleisz dekiel od środka, to w razie gdyby taka "skorupa" odpadła...to może bardziej zaszkodzić niż poprawić. Można by się pokusić o pospawanie- pewniejsze, a jak dobrze to pospawają, to i olej nie będzie się sączył. Z tego co znalazłem to nr. tej części twojego silnika jest taki: 2TK-15421-00-00, A nr. części Cata 4JH-15421-00-00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam92ea Opublikowano 6 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Dzięki wielkie za odpowiedzi :) Więc poszukam kogoś, kto to pospawa. ;) Cytuj no risk, no fun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi