Mateusz Bursztyn Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Witam. Nie dawno kupiłem aprilie rs 50 z 2005 roku. Wszystko było w niej w porządku do pewnego momentu. Niedawno zaczeła na 5 i 6 biegu, czasami na 4 mulić i nie wiem co się dzieje. Wyciągnełem z filtra gąbkę i ją przeczyściłem ale ona była czysta, ale zauważyłem że wypadła guma z filtra i nie była ona w ogóle w tym plastiku. Wydaje mi się że łapał on za dużo powietrza i dlatego mulił. Nie mam jak tego sprawdzić ponieważ jest on na samej ramie bo wszystkie plastki pojchały do malowania. Jak ktoś wie co to mogło być niech napisze, bo chciałbym to zrobić do puki jest rozebrany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VinAlucard Opublikowano 12 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Jak rozumiem- do 3, czasem 4go biegu jedzie, a potem już nie może? Pomijając ostatnie biegi wkręca się w miarę? Do końca? Nie przerywa? Ciężko stwierdzić. W RS 125 jak miałem filtr wykąpany w błocie to też ślicznie mulił na wysokich biegach, ale do tego z czasem jeszcze doszło przerywanie lekkie. Znowu w pierdziku mulił, bo nie było kompresji. Zacznij od podstawowych rzeczy- filtr, ta gumka co Ci wypadła, to wsadź ją spowrotem, wypadało by gaźnik przeczyścić, no i sprawdzić kompresję, niestety. Cytuj "Generalnie rzecz biorąc, zdejmuję linkę tylko w niedzielę jak idę do kościoła..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Bursztyn Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Bo na 1,2,3 i 4 biegu idzie jak głupia a na 5 i 6 ma zmuła. Dzięki na podowiedź i przez zimę będę sprawdzał co się dzieje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi