Skocz do zawartości

problem rebel 125

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam . Mam pewnie problem z hondą rebel :(

Motorek był zawsze bez problemowy , ale pewnego razu poszły pierścionki olejowe , a za razem duże koszta pierścionków , więc postanowiłem kupić 2 silnik z nowymi pierścionkami i przełożyłem silnik , wszystko było okej , gdy nagle wieczorem wyjeżdzałem rebelką i nie chciała palić ze starteru , ale co się okaząło nic z elektryki nie działa ;/

Światła świecą jak się da 1/4 gazu , klakson ledwie trąbi ;c

Co może być tego przyczyną ? ;/

Odłączyło się coś w silniku lub coś się spaliło ? ;/

Od razu mówie , że bezpieczniki wszystkie są wymienione na nowe ... :)

Proszę o szybką pomoc :)

Aaa i jest to honda rebel 125 z 1997/8 rok ;)

Pozdrawiam.

Widziałem pierścionki oryginale za prawie 600zł ;s , a nowy silnik 600zł równe , a jakby coś padło w silniku to zawsze mam 2 silnik :-) ostatnio podłaczyłem pod prostownik , ale też nic nie dało ;/ jak włącze na zapłon powinna się świecić kontrolka od luzu , działać klakson oraz ele. starter ;d , ale nic nie działa , po prostu 0 ;/

Bezpieczniki wymienione wszystkie , akumulator padł , ale nowy jest i jest to samo , grzebałem w kablach w silniku , ale jak było tak jest ;/ nie mam pojęcia co może być , zaprowadziłbym ją do elektryka , ale nie wiadomo jaka będzie tego cena , musze podjechać i zapytać , może wtedy się dowiem co jest nie tak , bo ja już nie mam glowy ;(