rockovo Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Witam,Z gory chcialbym zaznaczyc ze nie znam sie na elektryce, a z mechanika tez jest nie wiele lepiej. Zaczne od samego poczatku.Mialem zamiar wymienic olej silnikowy i skleic obudowe lampy.Tak tez zrobilem, a zeby obudowe skleic musialem odciac dwa kabelki od prawego kierunkowskazu, zanim jednak do tego przystapilem to wyjalem akumulator.Obudowa zrobiona, kabelki prawidlowo podpiete a nie startuje, nic sie nawet nie pali. Jako ze akumulator wczesniej mi padl, a jest to ten sam z ktorym kupilem moto, to kupilem nowy, naladowalem, bezpieczniki sprawdzilem oczywiscie wczesniej, i nic...Sprawdzilem kabelki jeszcze raz, wszystko "wyglada ok" ale dalej to samo... Prosze o jakies wskazowki, moze ktos juz mial cos takiego? Pozdro!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Nie sprawdziles prawdopodobnie bezpiecznika glownego w okolicy przekaznika... Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Jeśli dobrze kojarzę to w golasach wewnątrz lampy jest kilka kostek od instalacji moto i pewnie źle je pospinałeś ze wskazaniem na kostkę stacyjki. Edytowane 12 Września 2012 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 wszelkie takie kostki zwlaszcza w "stadach" sa tak skonstruowane by nie wpiac nieodpowiedniej wtyczki tam gdzie nie wolno :) Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawidP Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja bym zerknął w okolicę kabelka masy przy silniku czy z nim jest wszystko dobrze. Mogło być tak, że podczas odpinania starego aku zruszył się przewód masy, a śniedź i bród zrobiły swoje i teraz nie łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockovo Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Moze warto wspomniec ze nim sie to stalo to jezdzil, chociaz ostatniego dnia zgasl mi kilka razy pomimo ze bylo cieplo i jezdzilem przynajmniej 20 min. Jednak zwalilem to na gazniki, nie wiem czy slusznie... ....dzieki jednak za rady, jak sprawa sie wyjasni to dam znac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 To tym bardziej do sprawdzenia masy. Jeśli wyłącza się instalacja elektryczna to silnik też będzie gasł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi