Skocz do zawartości

Jinlun 150-5

Kaerol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od niedawna jestem szczęśliwym posiaaczem JInlun'a 150-5.

Jako pierwszy motor jest pewnie OK (nie liczę WSK :) ).

Niestety mam kilka zagwostek z obsługą.

1.

Wskaźnik poziomu paliwa niby jest ale dlaczego nie działa cay czas świeci się ostatnia czerwona kreska (choć przy zapłonie

na chwilę zapalają się wszystkie). Dziś wlałem z 8l. co wg 12l. zbiornika powino dać ok 3/4 wskzania.

2.

Podświetlenie prędkościomierza - nie działa jak sprawdzić o co chodzi, żarówka (jak się do niej dostać), rozłączony kabelek (gdzie go szukać).

Wskaźnikiem poziomu paliwa się nie przejmuj - u mnie też był popsuty jak kupiłem motocykl, próbowałem go ładować ale spawanie pływaka w baku nic nie dało bo po czasie się po prostu urywa - to wszystko jest za cienkie. Ale ja się tym nie przejmuję bo wskaźnik poziomu paliwa jest mi niepotrzebny. Jak się paliwo kończy to daje na rezerwę i do CPN. Zresztą zawsze jak tankuję do pełna to sobie zeruję na liczniku pokrętłem aktualnie przejechaną trasę - no i wiem kiedy mi się paliwo kończy po ilości przejechanych kilometrów.

Z tym prędkościomierzem to nie wiem - ja jak kupiłem mojego Wektora(miał 8-lat) to prędkościomierz też nie działał dokładnie dlatego poszedł do wymiany...

Miałem z tym motorem też inne problemy - ale to co się dało to naprawiłem. Na razie nic się nie psuję.

PS.

Pamiętaj też o regularnej wymianie oleju przeznaczonego do smarowania czterosuwowych silników motocyklowych np. Mobil 1 Racing 4T 10W-40 albo Mobil Extra 4T Semi Syntetic. Te motory lubią dobry i świerzy olej.

Edytowane przez samonek4