Kaerol Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiaaczem JInlun'a 150-5.Jako pierwszy motor jest pewnie OK (nie liczę WSK :) ). Niestety mam kilka zagwostek z obsługą. 1.Wskaźnik poziomu paliwa niby jest ale dlaczego nie działa cay czas świeci się ostatnia czerwona kreska (choć przy zapłoniena chwilę zapalają się wszystkie). Dziś wlałem z 8l. co wg 12l. zbiornika powino dać ok 3/4 wskzania. 2.Podświetlenie prędkościomierza - nie działa jak sprawdzić o co chodzi, żarówka (jak się do niej dostać), rozłączony kabelek (gdzie go szukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samonek4 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Wskaźnikiem poziomu paliwa się nie przejmuj - u mnie też był popsuty jak kupiłem motocykl, próbowałem go ładować ale spawanie pływaka w baku nic nie dało bo po czasie się po prostu urywa - to wszystko jest za cienkie. Ale ja się tym nie przejmuję bo wskaźnik poziomu paliwa jest mi niepotrzebny. Jak się paliwo kończy to daje na rezerwę i do CPN. Zresztą zawsze jak tankuję do pełna to sobie zeruję na liczniku pokrętłem aktualnie przejechaną trasę - no i wiem kiedy mi się paliwo kończy po ilości przejechanych kilometrów. Z tym prędkościomierzem to nie wiem - ja jak kupiłem mojego Wektora(miał 8-lat) to prędkościomierz też nie działał dokładnie dlatego poszedł do wymiany...Miałem z tym motorem też inne problemy - ale to co się dało to naprawiłem. Na razie nic się nie psuję. PS.Pamiętaj też o regularnej wymianie oleju przeznaczonego do smarowania czterosuwowych silników motocyklowych np. Mobil 1 Racing 4T 10W-40 albo Mobil Extra 4T Semi Syntetic. Te motory lubią dobry i świerzy olej. Edytowane 12 Września 2012 przez samonek4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi