DOLEKDR Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Witam mam problem z moja suzka.Mianowicie odkrecila mi sie nakretka kontrująca luz zaworowy i wpadla "gdzies"poszukiwałem jej dlugo magnesem do szukania w silnikach plukalem silnik benzyna szukałem w misce i jej okolicach, w kanalikachznalazlem tylko troszke malenkich drobinek i opiłków ktore wydobyłem nic po za tym.Pytanie brzmi:Czy jest opcja ze mogla ona powędrowac gdzies do wału korbowego i okolic w góre ?Mechanik powiedział mi, ze jesli ja zmielilo to mam wydobyc te drobinki potem wlac olej przejechac 10km wymienic olej i tak 3 razy dla pewnosci. drugie pytanie:brakuje mi wlasnie ten nakretki do kontrowania luzu jest to nakretka 5mm drobny gwint szukalem wszedzie i nigdzie nie ma... na ebay'u znalazlem z texasu ale to bezsens sprowadzac a w moto na czesci nie chca sprzedawac osobno musialbym kupic cala klawaiturke lub glowice... ma ktos moze namiar gdzie dostane taka nakretke lub ktos moze z was ma ? :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Wal do ASO, pewnie będzie kosztować 5-10zł plus ewentualnie wysyłka PP jeśli masz daleko. Szukałeś tej nakrętki w okolicach sprzęgła ? Tam jest sporo miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOLEKDR Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 z suzuki napisali ze nie posiadaja.szukałem zdjąlem pokrywe tam nigdzie nie ma ale w suzi jest pomyslane cos bo pod sprzeglem jest duuzy otwor i z niego widze cala miske i jej okolice tam wiec szukalem magnesem i nic procz kilku drobinek zastanawiam sie czy ona w ogole tam byla bo dalem moto do mechanika na reg zaworow i wszystko zaczelo sie od odbioru motoru zawory wydechowe byly w ogole nie wyregulowane tylko caly czas zamkniete.... kto wie czy on w ogole ta nakretke tam zakladal ale nie chce sie przyznac i mowi ze na 300% zalozyl a ja mam teraz problem...ogolnie mam taka nakretke tylko gwint slaby dzis kupilem klej do gwintow i tak zloze poki co i zobaczymy mam nadzieje ze nie ma opcji by zassalo mi ta nakretke jakos do tłoka... http://www.ebay.com/itm/NOS-Suzuki-DR250-DR350-GSXR-Adjusting-Nut-12843-04A00-/190537085105?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D27%26meid%3D1970509064536694007%26pid%3D100033%26prg%3D1011%26rk%3D4%26 znalazlem takie nakretki czy z tego co widze pasuja od gsxr wiec takie zamowilem w PL jesli na tej aukcji to byyl wlasnie te do kontrowania a nie inne :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Poszukaj na allegro wg modeli wypisanych na tej aukcji, ktoś powinien mieć jedną z tych głowic na części to może odstąpi nakrętkę albo komplet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 669 205554 zadzwon cos sie znajdziepozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOLEKDR Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 dzieki za nr mam juz zamowione od gsxr 750 jak nie beda pasowaly to sie odezwe :biggrin: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DOLEKDR Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 Ogólnie sprawa wygląda takKupiłem nakrętki REG ZAWOROWNAKRETKI PASUJA OD SUZUKI GSXR 750 na przyszlosc bo wiem ze nie tylko ja mialem taka sytuacje tragiczną.pytanie do publiki najlepiej od DRkiedy kopie kopka w pewnej fazie tłoka slychac stukniecie tzn stukot dochodzi od dzwigienki zaworowej nie wiem dlaczego tak jest ale otwiera sie 2 raz lekko zawor wydechowy przy tym stukniecu czy tak ma być ze 2 raz sie otwiera z tym stuknieciem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi