Rolnik78 Opublikowano 3 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 witam wszystkich , mam pytanie ...Przez pol roku zastanawialem sie czy warto przerabiac oryginalne tlumiki w mojej hondzi. Kombinowalem liczylem i kalkulowalem na wszystkie rozne sposoby, koncem koncow postanowilem usunac rezonatory "baffles" z fabrycznych tlumikow i co?!.. pol godziny roboty a efekt miodzio , bardzo gleboki bas normalnie cudo glosniejsza moze o jeden raz , w sam raz , poprostu efekt dzwiekowy przeszedl moje najsmielsze oczekiwania. Mam tez wrazenie ze jakby jej tez pare konikow przybylo ale moze to tylko jakies zludzenie , dobra mniejsza z tym pytanie moje to: czy w jakis sposob taka przerobka mogla by zle wplynac na zywotnosc silnika , spalanie, itp.... (niby nie strzela z rury oprucz zmiany dzwieku niby nic nie zaowazylem ).Z gory dzieki za pomoc.PS. wrazie jakby co to troszke sie zabezpieczylem i przed cala przerobka kupilem oryginaly zebym mogl wrocic w szybki i tani sposob do pierwotnej wersji .sorry za ortografie ale nie mam poskiej klawiatory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik78 Opublikowano 6 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 naprawde nikt nie chce mi pomoc ? OK w porzadku , pytalem tylko dlatego ze na forach jest mnostwo informacji na temat regulacji gaznikow po przerobce wydechow, ale jak to sie ma do nowszych modeli bedacych juz na elektronicznie sterowanym wtrysku, nie moge moge znalesc niczego na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiv10 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 http://www.shadow.org.pl/forum/viewtopic.php?t=221&highlight=t%B3umikipoczytaj tutaj, może czegoś się dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolnik78 Opublikowano 14 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2012 dzieki za info . tylko musze sie zarejestrowac i moze czegos sie w koncu dowiem.Myslalem tez zeby poprostu podskoczyc do servisu hondy ale jakos tak nie mam przekonania ze ci angielscy mechanicy mogli by mi w czyms pomoc, ale moze jednak..Pozdrawiam i szerokosci zycze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi