Skocz do zawartości

brak ładowania w mz250

koleś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam problemy z ładowaniem w mzetz 250,mianowicie w ogóle go nie mam,kontrolka stale sięświeci przy włączonym silniku,może spalił się regulator napięcia,ale on nie jest czarny nawet po zdjęciu tej osłony wszystko wygląda ok! może spalił się wirnik albo te cewki na nim ? co mam zrobić, jak sprawdzić co się spaliło, a może jakiś kabelek się odłączył ? ale już patrzyłem ,wszystko popodłanczane !

czy można założyć regulator napięcia np. od malucha do mz ?

ps.

zapłon działa bez problemu tylko świeci się stale ta czerwona kontrolka

Gość Krzysztof

Szanowny kolego.

Na początek uzyj opcji "Szukaj w tym dziale" to taki wyszukiwacz na dole prawej. Ja na pierwszej tylko stronie znalazłem 8 postów z tematem "ładowanie". Poszukaj, poczytaj - potem napisz lub zapytaj. Mnie się nie chce po raz któryś tam pisać o tym samym. Pewnie innym też. Zobacz posta "Przed wyjazdem...." i innych kilkanaście z tym tematem.

Naucz się sam rozwiązywać problemy w oparciu o tę wiedze. W innym przypadku awaria poza dostepem do sieci udupi cię na bank.

Pozdrawiam.

Rzeczy przez które moze nie byc Ladowania:

PIerwszą rzeczą która nalezalo by sprawdzic to SZCZOTKI

Nastepną rzeczą która mogla uledz zepsuciu jest regulator napięcia(Jesli To Jest Pruzyczyna tO zAKUP rEGUlator Elektroniczny (POLSKI) jest on o wiele tanszy i i duzo lepiej sie sprawuje (tzn. moto ladniej,równiej chodzi na biegu jałowym itd.)

Naslepną rzeczą Którą nalezalo by sprawdzic jest wirnik....

Ja U siebie musialem Wymienic Tą plytke(chyba to sie nazywa prostownik regulatora napięciA) Wiec TO Tez nalezalo by sprawdzic!

Tylko nastepnym RAzem Bardziej Przyglądaj sie TEMAToM Na NASZYM FORUM KOLEGO!!!

POzdrawiam Veteranos! ;)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Rzeczy przez które moze nie byc Ladowania:

PIerwszą rzeczą która nalezalo by sprawdzic to SZCZOTKI

Nastepną rzeczą która mogla uledz zepsuciu jest regulator napięcia(Jesli To Jest Pruzyczyna tO zAKUP rEGUlator Elektroniczny (POLSKI) jest on o wiele tanszy i i duzo lepiej sie sprawuje (tzn. moto ladniej,równiej chodzi na biegu jałowym itd.)

Naslepną rzeczą Którą nalezalo by sprawdzic jest wirnik....

Ja U siebie musialem Wymienic Tą plytke(chyba to sie nazywa prostownik regulatora napięciA) Wiec TO Tez nalezalo by sprawdzic!

Tylko nastepnym RAzem Bardziej Przyglądaj sie TEMAToM Na NASZYM FORUM KOLEGO!!!

POzdrawiam Veteranos! ;)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.