Król-X Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Witam. jak myslicie do jakiego motoroweru można wstawić Silnik z Pocket'a aby go uciągnął ?? miałem zamiar wstawiać go do jawki 50 ale raczej nie. czy można go wsatwić do motorynki,Komara itp ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Może do motorynki by starczył. Sensowne jest jedynie użycie go w rowerze jako wspomagający. Podstawowe 2 wady to sprzęgło odśrodkowe i tylko jeden "bieg". Poza tym konstrukcyjnie trudna sprawa z racji braku zębatek na półcalowe łańcuchy pasujących na wałek zdawczy tego silnika. Trzeba mieć conajmniej tokarkę, żeby to przeskoczyć, a i sam pomysł używania niestandardowych zębatek (z wieloklinem wstawionym z innej) jest marny.Do Ogara polecam swap silnika Lifan 139, czterobiegowy płaski jak w mini-chopperku czy GB street. Jeźdżę na tym i chwalę sobie. Jak już wybierać motorower pod swap to taki, który nie ma tylnej zębatki na sztywno z kołem. Cytuj www.grzegorski.net - witrualny kącik mojego warsztatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi