Kowal_K Opublikowano 28 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 (edytowane) Heja.W terminie 04.08 - 19.08.2012 planuję jakiś wyjazd na moto po Europie. Byłby ktoś chętny?1. Pierwsza opcja:PolskaSłowacjaWęgrySerbiaCzarnogóraChorwacjaAustriaCzechyPolska2. Druga opcja:Winkle w Alpach zaczerpnięte z tego tematu http://forum.motocyk...lowe-w-europie/ wypowiedźGrossglockner ma swój urok ale powiem szczerze, że po przejechaniu darmowych przełęczy w alpach szwajcarskich blednie...Najlepszą jak dotąd trasą, którą jechałem jest (tak sobie ją nazwałem) kwadrat szwajcarski. 120 km - 3 przełęcze powyżej 2000 m n.p.m. - mega winkle i widoki KLIK DO MAPYZa drugim razem rozszerzyłem ją o kolejne 3 przełęcze co dało jeszcze większą frajdę i ból w nadgarstkach: 215 km, 6 przełęczy powyżej 2000 m n.p.m. KLIK DO MAPYWe Włoszech wg mnie króluje przełęcz Stelvio KLIK DO MAPYWarto też przejechać się wzdłuż jeziora Garda ze względu na widoki i tunele KLIK DO MAPYWe Francji super się jedzie przez kanion Verdon KLIK DO MAPYW Chorwacji fanie się wjeżdża na górki: Sveti Jure KLIK DO MAPY oraz Vojak KLIK DO MAPY Na razie tyle.Pozdro Jeśli chodzi o noclegi to namioty. A prędkości 80-120 (autostrada 130-140 km/h).Byłby ktoś chętny, ewentualnie może ktoś planuje inną trasę a szuka ekipy? Edytowane 28 Lipca 2012 przez Kowal_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajland Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Hej. Czy termin jest sztywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_K Opublikowano 30 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 Hej. Czy termin jest sztywny?No chodzi o to ze w tym terminie mam wolne więc raczej tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malvina Opublikowano 30 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 No chodzi o to ze w tym terminie mam wolne więc raczej tak. Hej, temat aktualny, szykujesz się choćby w pojedynkę? Ile km dziennie planujesz robić? Namioty na polu namiotowym, czy w dzikiej dziczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_K Opublikowano 31 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Hej, temat aktualny, szykujesz się choćby w pojedynkę? Ile km dziennie planujesz robić? Namioty na polu namiotowym, czy w dzikiej dziczy?A myślisz dołączyć? To ile dziennie się zrobi to zależy od dnia. Czasami sporo myślę z 600 km na pierwszy dzień - dużo autostradą później mniej. Czasami można gdzieś odpocząć, w ogóle nie jeżdżąc. Wszystko jest do obgadania. Realny dzień wyjazdu to pewnie poniedziałek 6.08. Nie planuję wyjazdu 14 dniowego. Tylko krótszy wyjazd w tym terminie. Namioty na polu namiotowym, ale na dziko myślę, że też można. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed66 Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Witam i odrazu pytam ktora opcje wybraliscie 1 czy 2 ? bo ja z checiom dolacze ale 2 opcia w alpy ja sam chcialem zrobic taka traske http://goo.gl/maps/aGKun a namioty jak najbardziej termin tez ok pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_K Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 (edytowane) Dopiero dzisiaj odpisuję:Pierwsza trasa wygląda tak:http://maps.google.p...s&via=1&t=m&z=6Tylko że myślałem przejechać prze Sarajewo, ale google mapy nie chcą mi wyświetlić takiej trasy. Jeśli chodzi o trasę drugą:http://maps.google.p...8,15,16&t=m&z=7 I jak wygląda sytuacja? Jest ktoś zainteresowany? Ewentualnie można coś zmienić. Termin wyjazdu myślę że 6-7.08.2012 albo jeszcze w weekend ale nie wiem czy zdążę się przygotować. Długość wyjazdu. Właściwie to nie wiem ja bym założył 10 dni a wyjdzie w praniu. Noclegi kempingi, generalnie jak najtaniej. Posiłki podobnie. Wiadomo głównym kosztem będzie paliwo. Zed66 , powiedz jechałbyś na dłuższą trasę? A Malvina i Tajland, jak z Wami,jechalibyście? Nie dajecie nic znaku życia :) ? Edytowane 2 Sierpnia 2012 przez Kowal_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed66 Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2012 Witam ja jednak odpadam bo jade za tydzien do austri na traske ktora jest post wyzej. Kowal_K traska 2 jest fajna 1 tez niezla ale w chorwaci juz bylem pozdro i szerokosci :)))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malvina Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Cześć Kowal_K. Ja się nadal organizuję urlopowo. Jutro będę wiedzieć na pewno, czy na moto w długą lecę. Kiedy ruszasz dokładnie? Może udałoby się w Italii nad dużą wodę zawinąć, Monako podobno ma niezłą plażę. Co o tym myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_fzs Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 zed kiedy lecisz dokładnie?? Cytuj "Podczas dobrej jazdy na motocykluprzeżywasz więcej w ciągu 5 minutniż niektórzy ludzie przez całe swoje życie." Burt Munro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowal_K Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Cześć Kowal_K. Ja się nadal organizuję urlopowo. Jutro będę wiedzieć na pewno, czy na moto w długą lecę. Kiedy ruszasz dokładnie? Może udałoby się w Italii nad dużą wodę zawinąć, Monako podobno ma niezłą plażę. Co o tym myślisz?No hej. Nie mam konkretnych planów jeśli chodzi o wyjazd. Muszę wrócić 19.08. Jaki termin by Ci pasował?Jaką trasę byś proponowała?Wiesz pierwsza trasa idzie na wzdłuż pięknego wybrzeża. Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Kowal_K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darszana Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) http://www.motoczewa...opic.php?t=6630 Oto link do stronki ludzi z Częstochowy którzy wybrali się w taką/podobną podróż... Było pięknie!!! Nawet 1700 km dziennie robili... Cel: Monako, widoki po drodze- przepiękne... Pozazdrościć. będzie artykuł w Motormanii. Miłej wycieczki życzę! Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez Darszana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rauven Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 (edytowane) Daszana, tez pare lat temu jechalem dookola europy, gdzies w archiwach tutaj poniewiera sie relacja. Coprawda niedokonczona bo w polowie pisania dopadla mnie praca magisterska, ale spory kawal ze zdjeciami jest :) Edit, znalazlem :Phttp://forum.motocyklistow.pl/index.php?/topic/138173-eurotrip-2010/page__hl__eurotrip__fromsearch__1 Edytowane 7 Sierpnia 2012 przez Rauven Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajland Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Hej. Nie było mnie kilka dni (najpierw Woodstock,a pozniej praca). Urlop mam od 26 sierpnia więc się nie zgramy,a szkoda. Pozdrawiam i zycze powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zed66 Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 zed kiedy lecisz dokładnie?? jeszcze dolkladnie niewiem ale tak miedzy 13,14 do 18 sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi