WilQ_21 Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Witamproblem jest taki jak w temacie nie wiem czego się już właściwie złapać. Motocykl niezależnie czy ciepły czy zimny ma problemy z odpalaniem, niekiedy muszę długo pokręcić żeby odpaliał. Jak już załapie jedzie bez problemu. Wymieniłem świece, zrobiłem regulacje zaworów, synchro przepustnic, filtr powietrza, paliwa, przejrzałem wszystkie złączki/kostki dalej z mizernym skutkiem. Ale ostatnio co udało mi się zlokalizować to to że przy kręceniu bez odzewu nie ma żadnego napięcia na kablach od wtryskiwaczy, jak już załapie to wtedy jest napięcie. Podmieniałe aku wprawdzie na mniejsze ale objawy są takie same, ładowanie też jest wporządku. Ma ktoś może jakieś pomysły ?? albo ktoś miał podobny przypadek ??pzdr PS: chodzi o BMW r1100s 1998r Edytowane 24 Lipca 2012 przez WilQ_21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIKOWSKI Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 (edytowane) Podmień przekaźnik rozrusznika i sprawdź na odpowiednim aku Edytowane 26 Lipca 2012 przez zikowski Cytuj Nie sztuką jest się rozpędzić.Sztuką jest wyhamować! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 29 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2012 Witamco do przekaźnika podmienilem na inny ze sprawnego motocykla ale pomogło dosłownie na chwilę kilka odpaleń było dosłownie od strzała a później problem znikł jakieś inne propozycje ??pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doomi Opublikowano 1 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2012 od kiedy tak się dzieje, czy bezpośrednio przed tą awarią coś było w motocyklu robione? najłatwiej było by podpiąć kompa i odczytać co jest przyczyną błędu, obecnie diagnostyka to nie duży koszt (60-120 zł) Cytuj Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi