Sebastian Łuczak Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 (edytowane) Witam, szukałem na forum, lecz nie znalazłem odpowiedzi :(Posiadam motorower Barton Fighter 2010r. Chciałem zmienić cały wydech, ponieważ ten popękał.Potrzebuję pomocy jaki kupić tłumik, rurę odchodzącą od silnika, mocowania.Proszę o linki gdzie mogę kupić rzeczy lub konkretne nazwy.Od tłumika wymagam żeby dał coś mocy, dźwięk nie ma wielkiego znaczenia.Cena do 400zł. Z góry dziękuję za pomoc :)Dołączam kilka fotek motoru, otoczoną na zielono część chciałbym wymienić :) Edytowane 24 Lipca 2012 przez Sebastian Łuczak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 24 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 Pierwsze pytanie - tłumik to tylko końcówka. To co odchodzi od silnika to kolektor. On też popękał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Łuczak Opublikowano 24 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2012 tak właśnie kolektor i tłumik jest do wymiany cały zestaw :)kolektor jest zespawany z tłumikiem na stałe. kolektor jak i tłumik są zardzewiałe i pękają, zespawałem je, ale mechanik mówił że po jakimś czasie całkiem pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Kolektor powinieneś mieć taki sam jak teraz masz - od tego samego modelu. Bo może Ci nie podejść. A jak chodzi o tłumik to już dowolnie, ale pamiętaj to 2sów i też nie ma z czym szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 To 4t. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Łuczak Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dokładnie to 4T, właśnie potrzebuję pomocy w dobraniu tłumika, nie znam się na nich, a wiem że większość z was jest obeznana w temacie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 A jaka to pojemność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Łuczak Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 pojemność to 72ccm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_rtu_r Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 To powiem Ci tak - możesz założyć coś od 125 ccm, może coś pomoże:) W takim przypadku istotne jest np zwiększenie średnicy kolektora - tzn. żeby rura która odchodzi Ci od silnika była takiej samej wielkości. Myślałem że to 125 ccm. Kiedyś miałem NSRkę 125 i założyłem do niej wydech od 600 - fajnie chodziła, ale rurę kolektora też miałem większą. Przy niskich obrotach był taki basowy dzwięk:) Ale to 2t:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Łuczak Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Spróbuję :) Dziękuję za pomoc :) Pozdrawiam, miłego wypoczynku ; ) LWG ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi