skullmen Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 (edytowane) witam mam spory problem z cagivka , rok temu jak bozia nakazała zgasiłem motor wymyłem nasmarowałem i przykryłem kocykiem na sen zimowy . wiosną nowe pomysły a wec rozebranie calego moto i zmiana koloru na proszkowe khaki złozenie wymiana płynów napedu itp i zong . motor kreci ale nie pali czasem pyrchnie z gaznika i to wszystko . to co zrobiłem : wymiana rozrusznika - od stania wilgoci złapał stycznik i przy odpalaniu zawieszał sie i spalił rozrusznik . wymiana stycznika . i dalej nic . wymiana swiecy , fajki - efekt mała iskra . podobno mogłem spalic moduł tak czestym kreceniem . zamówiłem nowy ....co jeszcze moge zrobic. ps., gaznik czysciutki bak też prąd dochodzi wszedzie . Edytowane 20 Lipca 2012 przez skullmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 20 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2012 A akumulator wyciągnąłeś, gaźnik opróżniłeś i zalałeś bak do pełna jak bozia nakazała ? Bo jeśli tego nie zrobiłeś a gaźnik czyściłeś przed odstawieniem to niestety czeka Cię poprawka z roboty. Paliwo w ogóle dochodzi do świecy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skullmen Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 witam juz odpowiadam, aku dałem nowy zeby wyeliminowac niskie napiecie itp . baka zalany swiezynka az miło . gaznik był czyszczony itp i wtedy tankowałem . paliwo dochodzi do siwecy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 (edytowane) Ssanie lub jego brak coś zmienia ? Spalenie modułu od kręcenia to raczej rzadkość (przynajmniej mi się jeszcze nie zdarzyło a kilka rozruszników męczyłem) dlatego może być tak, że ustawiłeś gaźnik tak jak był wcześniej a po czyszczeniu może wymagać wyregulowania od nowa. Ewentualnie ssanie się nie otwiera w gaźniku. Możesz spróbować samostartem czy silnik w ogóle zagada albo od razu zacząć sprawdzać czy gaźnik robi swoje. Edytowane 21 Lipca 2012 przez Shinigami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skullmen Opublikowano 21 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 motor czasem łapał tylko na ssaniu , gasznik regulowałem we wszystkie strony:) cagiva zła bo monstererk czeka :_) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Brzmi jakby nawet na ssaniu miał za mało wahy. Poziom paliwa, zaworek iglicowy i kranik sprawdzałeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skullmen Opublikowano 22 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2012 psliwo podaje , odpaliła pare razy na ssaniu ale to wszystko regulowałem paliwo we wszystkie strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi