Szoti Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 cześć latałem dziś kdxem i nagle spadł łańcuch zerwało dolny ślizg i silnik zgasł. Przywiozłem moto do domu wyrwałem łańcuch oczywiście krzywy ale mam jeszcze stary napęd po założeniu odpalam moto 1 bieg jade 2 jade ale wyskoczył a dalej nic.. po zdjęciu prawej pokrywy i kręceniu wałeczkiem od zmiany biegów jest tylko 1 luz i 2. Co mam robić dajcie jakieś porady ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YAMAHAYZ123 Opublikowano 11 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 widocznie przy zblokowaniu silnika siła była tak duza ze zwaliła wodziki z wałkow chyba nie wydumasz tego inaczej jak silnik na stoł i rozebrać skrzynie sprawdzić co tam słychać noi złożyć na 90% wodzik spadł jakiś bo skoro 1 2 luz jest to chyba nie ma innej opcji zarzuć silnik na warsztat i działaj powodzenia Pozdrawiam Kuba ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) czesć nocka w garażu i wszystko jasne frez na wałku zdawczym delikatnie sie zawiną przez to tryby nie chodzą swobodnie po wałku. Totalna załamka juz 2 skrzynia kupiłem moto to również nie było tego wałka dokupiłem poskładałem i nagle takie coś.. Ma ktoś może skrzynie z kdxa ? bo znów nowa skrzynia to mi sie nie uśmiecha : ( Edytowane 12 Lipca 2012 przez Szoti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi