Raptor Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 A więc zakupiłem sobie GIVI E470N na monolocku.A to gówno nie chce się zamykać. Zanim założyłem na moto było ok.Potem coś mu odbiło i nie chce się domknąć, nie zaskakuje ta blokada szatańska.Na całej długości kufra jest około 1-2 mm szczelina, która nie wiem w jaki sposób mogła powstać... kufer założyłem dosłownie na chwilę w garażu, na pusto sprawdzić jak wygląda.Czy mogła uszczelka tak spuchnąć przez te kilka minut?Zdjałem, mocując się z nim na sucho.. i nic. Nie chce się domknąć a zamek nie zaskakuje. Pomóżcie, bo jak debil się czuję :< Cytuj :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hun996 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Sprawdź płytę do kufra- może go lekko wykrzywia po założeniu. Druga opcja- załóż zamknięty kufer. Jeżeli będzie wchodził "na siłę" to tu leży przyczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Cholera, mocowałem sie z ustrojstwem ze dwa dni. Ani na sucho, ani na stelazu nie chce sie domykac. Sprawdzalem po rancie dokladnie calosc i nic nigdzie nie jest uszkodzone. Bede pewnie musial kogos zlapac z takim samym zamknieciem na miescie i porownac bo moje wyglada, ze nie dziala :/ Co jest cholernie dziwne, bo ze dwa razy go zamknalem. I przy montazu tez go w sposob silowy nie traktowalem z pewnoscia... Szlag by go... Cytuj :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi