mcniewiem Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam. Mam XC 250. Od niedawna mam problem z odpalaniem z rozrusznika.Objawy sa takie ,ze rozrusznk kreci a motor nie pali.Palenie z kopniaka jest bez zarzutu.Pali na dotyk. Czy ktos z was mial podobne objawy? Z gory dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 To jest dwusuw czy czterosuw, który rok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcniewiem Opublikowano 25 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 (edytowane) To jest dwusuw czy czterosuw, który rok? KTM 2009 XC 250 dwusow. Edytowane 25 Czerwca 2012 przez mcniewiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
major000 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Rozrusznik podczas próby odpalania kręci wałem czy nie? W dwusuwach Ktm-a notorycznie jest problem z tymi rozrusznikami, musisz się dobrać do bebechów i sprawdzić czy coś się nie posypało, jeśli wszystko będzie ok to wymyj dokładnie w benzynie wszystkie części a następnie obficie nasmaruj. Te rozruszniki są wadliwe i do tej pory KTM nie zrobił z tym porządku, przyczyną prawdopodobnie jest to że mechanizm nie jest utopiony w oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcniewiem Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Rozrusznik podczas próby odpalania kręci wałem czy nie? W dwusuwach Ktm-a notorycznie jest problem z tymi rozrusznikami, musisz się dobrać do bebechów i sprawdzić czy coś się nie posypało, jeśli wszystko będzie ok to wymyj dokładnie w benzynie wszystkie części a następnie obficie nasmaruj. Te rozruszniki są wadliwe i do tej pory KTM nie zrobił z tym porządku, przyczyną prawdopodobnie jest to że mechanizm nie jest utopiony w oleju. Taa. Rozrusznik kreci walem . Rozebralem go dzisiaj i okazalo sie,ze sroby mocujace byly mocno wyluzowane. Cienkie (dwie dlugie ) sruby tzrymajace rozrusznik w calosci byly tez sporo odkrecone.Jak poskrecalem wszystko do kupy to kozrusznik nie mial sily krecic. Zamowilem dzisiaj nowy. Mam dostac przesylke w czwartek i zobacze czy wymiana na nowy cos pomoze w uruchamianiu. Dzieki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 mogles go sprawdzic u elektryka wyszlo by taniej. Moze tylko lozyska szlak trafil a samo uzwojenie jest sprawne. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi