Wanted02 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 (edytowane) Witam. Tak jak w temacie prosiłbym o wytłumaczenie mi jak się ustawia zapłon w tym motocyklu lub jeśli robi się to tak samo to w silnikach tego typu. Mam nadzieje, że to pomoże, ponieważ tak myśle, że w mojej FZ wine ma właśnie ustawienie zapłonu, poniewaŻ, gdy próbuje ją odpalić strzela z tłumnika, kręci i nie chce odpalić. Raz nawet odpaliła ale chodziła dosłownie sekunde i to wyglądało jakby chodziła na 2 świece. Iskra w świecach jest, ale np przy sprawdzaniu zauważyłem, że na jednej pojawia się za często. Dziękuje z góry za odpowiedź. Edytowane 19 Czerwca 2012 przez Wanted02 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LORD VADER Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Nie grzeb w zapłonie bo... nie pogrzebiesz .1.Pomiar sprężania.2.Gaźniki do czyszczenia i renowacji.3.Króćce głowica - gaźnik - airbox do przeglądu / wymiany, airbox i filr powietrza też . Cytuj Kochany pamiętniczku , właśnie spadł śnieg . I dlatego postanowiłem sobie kupić nowy motocykl :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi