Sla Opublikowano 30 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Cześć,Od pewnego czasu mam problem z odpaleniem (silnik ciepły). Po przekręceniu kluczyka stacyjki wszystko się zapala ale starter nie działa ...cisza. Do życia obudza się dopiero po wyłączeniu zapłonu, przepchnięciu na biegu dosłownie jeden metr. Co może być przyczyną ???? Coś tam poczytałem na forach o słabym aku ( ja mam nowy) , jakimś czujniku przy sprzęgle, przetarte przewody od stacyjki zapłonu, wilgoć itp itd.Jakieś sugestie i porady ?? Sprzęt z roku 2009 bez żadnej historii. Dzieje się tak jak silnik ma temperaturę aczkolwiek z dwa razy zdarzyło się kiedy był zimny. Sla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 spróbuj klamką sprzęgła poruszać jak nie chce rozrusznikiem kręcić, albo wysprzęglić jeszcze raz. Mam podobnie, i wydaje mi się że to ten czujnik przy klamce, przynajmniej u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
countryman21 Opublikowano 31 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 te czujniki przy klamce sa do niczego Cytuj sex Kraków sex Kraków roksa roksa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 Ten czujnik przy klamce można jakoś ominąć ??? Wkurza mnie to strasznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
regis70 Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 pewnie się da, przy okazji będziesz mógł palić bez wciskania sprzęgła, ale pewnie wystarczy to wyciągnąć i przeczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sla Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 pewnie się da, przy okazji będziesz mógł palić bez wciskania sprzęgła, ale pewnie wystarczy to wyciągnąć i przeczyścić. Dzięki za info. Dzisiaj rozgrzebie czujnik . Sla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi