wilus88luki Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 WitamTak się składa, że mam problem z układem chłodzącym, a dokładnie wywala mi płyn odpowietrznikiem (brak zbiorniczka) . Z racji tego postanowiłem dać do planowania głowice myślałem, że to pomoże okazało się że nie . Następnie zakupiłem komplet uszczelek z Top End w tym trójwarstwowa uszczelka i wtedy pomyślałem że to zda egzamin, ale żeby nie było za pięknie to również nie pomogło . Skoro uszczelki nie pomogły to na bank simering pompy wody do wymiany, odkręciłem pokrywę aby zobaczyć jaki jest kolor oleju w skrzyni, kolor był biały jak mleko . Następnie włożyłem nowy simering i zalałem nowy olej do skrzyni . Wtedy już byłem pewny, że to pomoże . Po odpaleniu motoru odkręciłem korek chłodnicy aby ją odpowietrzyć i wydawało się że jest wszystko cacy . Po przejechaniu kilkadziesiąt metrów znowu wywalało płyn odpowietrznikiem . Zauważyłem że płyn wycieka również na głowicy a dokładniej z wężyka który podgrzewa mieszankę idący do gażnika . To może być przyczyna ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Sprężyna na korku od chłodnicy ma dość. Korek do wymiany. Tylko nie pomyl się z oznaczeniem, musi być taki sam (jest wybite na nim). Przewody idące do gaźnika mogą powodować najwyżej obniżenie ciśnienia a nie jego wzrost. Musisz też przywrócić zbiorniczek wyrównawczy, bo w jak zabraknie płynu w układzie to pociągnie powietrze i tyle widziałeś chłodzenie. Wywalanie płynu na ziemię też nie jest dobrym pomysłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilus88luki Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 A więc poszukam nowego korka chłodnicy, i zobacze co wtedy będzie sie działo . Dzięki za info ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi