Skocz do zawartości

Zdejmowanie tylniego kola

dobczok
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Z pozoru prosta czynnosc, jaka jest zdejmowanie tylniego kola sprawia mi wiele trudnosci :evil: odkrecam nakretke szesiokatna z prawej strony, odkrecam wszystkie przewody od hamulca, odkrecam srubki ktore sluza do napinania lancucha i PROBUJE wykrecic os, jednak ona ani rusz (tzn obraca sie ale nie wychodzi). Wale w nia mlotkiem i tez nie chce wyjsc. Macie jakies pomysly? bo mi jedynie przychodzi do pociecie osi na czescie :(

a moze w ogole jakos inaczej zdejmuje sie kolo? :oops:

Gość Krzysztof

Witam.

Wszystko jest jasne. Nie odkręcaj tej nakrętki z prawej strony.

1. Zdejmij cięgło hamu;ca, odepnij przewód od swiatła.

2. Wykręć ośkę.

3. Poluzuj nakrętkę z prawej strony.

4. Wyjmij tuleje dystansową

5. Wyjmij koło.

6. Wypij piwo.

Zakładanie.

1. Wypij piwo.

2. Wsadź koło w zabierqk gumowy który pozostał częsci napędowej. Postraj się zrobić to spokojnie jak wystapią problemy wipij drugie piwo.

3. Załóż dystans wprowadź oskę.

4. Dokręć nakretkę.

5. Dokręć oskę.

6. Zalóż cięgło i przewód.

7. ustaw koło w osi.

8. Nie pytaj jak to zrobić tylko przeczytaj post "przed wyjazdem......"

9. Jak jeszcze masz to walnij 3 piwo.

Hey!

i dupa zbita... robie tak jak napisal Krzysztof i oska nadal tkwi w kole. Dzisiaj zauwazylem ze jak krece oska, to zebatka rusza sie na boki, wiec chyba oska jest krzywa i nie chce wyjsc. Jak ktos ma pomysly jak ja wyjac, to niech pisze szybko, bo jutro bede ja cial :crossy: