Yani Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Witam, jestem świeżym właścicielem yamahy xj 550 r84 (mam ją już pół roku :) ) ale do rzeczy... mam problem z elektryką. Wygląda na to że nie ładuje aku... od pewnego momentu motocykl odpalał mocno nadwyrężając akumulator aż w pewnym momencie nie wystarczyło mocy do odpalenia. Musiałem odpalić na pych i pojechałem... po dojechaniu do domu probowałem odpalić jeszcze raz, nawet na jeden dryg rozruszkina energii nie starczyło.Nie wiem co jest przyczyną.. wydaje mi sie że nie ładuje się aku tu dwa pytania do Was 1. Jak dobrać się w tej maszynie do alternatora (chce wymienić szczotki)?2. Zaczne od wymiany tych szczotek ale... na pewno orientujecie się lepiej - co może być przyczyną tej awarii? Dzięki za wszelkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 AD1. Serwisówka !!AD2. Jest na forum obszerny dział o ładowaniu z super dokłądnym opisem ci , jak i czym sprawdzić. Najpierw szukaj potem pytaj :) Jest bardzo dużo wątkó na których wałkuje się te same tamaty. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi