Skocz do zawartości

Majówka 2012 - Chorwacja lub Włochy

wirusjg
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podziwiam Was za chęć jazdy w 7 moto... dla mnie to abstrakcja. Ja śmigam sam, może się dołączy jedno moto na część trasy, może ze znajomymi spotkamy się na noclegach, ale jazda i zwiedzanie indywidualnie. Ale to tak OT.

Liczmy na to, że pgoda nie zrobi nam na złość. W tej chwili prognozy są jeszcze niedokładne i znacząco się różnią... od 24 stopni pełnego słonca do 10siu i deszczu non stop... może to się jakoś wypośrodkuje,

http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia

No Savii - u nas z potwierdzenia póki co wychodzi identycznie - 3 motocykle 5 osób :)

Niby jeszcze chętni są i może być nawet 7 sprzętów, ale cholera wie jak to będzie.

Na miejscu w Chorwacji mamy jeszcze się spotkać z większą ilością sprzętów, przy czym ta większa ilość może stanowić 1 sprzęt :)

Pozdr.

F.

Wiadomo jak to w rzeczywistości wygląda z tą frekwencją.Ja całe szczęście jadę z osobami z którymi jeżdze już od kilku lat więc są pewni na 1000%. Tobie kolego życzę aby było was jak najwięcej bo w grupie zawsze razniej a nam wszystkim życzę pogody i niezapomnianych wrażeń z wyprawy.

Pozdr.serdecznie

Savii

Podziwiam Was za chęć jazdy w 7 moto... dla mnie to abstrakcja. Ja śmigam sam, może się dołączy jedno moto na część trasy, może ze znajomymi spotkamy się na noclegach, ale jazda i zwiedzanie indywidualnie. Ale to tak OT.

Liczmy na to, że pgoda nie zrobi nam na złość. W tej chwili prognozy są jeszcze niedokładne i znacząco się różnią... od 24 stopni pełnego słonca do 10siu i deszczu non stop... może to się jakoś wypośrodkuje,

Nie śmigamy razem w grupie. Wspólnie umawiamy tylko postoje na stacjach benzynowych i na noclegi. Masz rację, że jazda w grupie jest bez sensu :)

Pozdr.

F.

Witam,

Ja również się wybieram na majówkę 2012 do Italii, zahaczając o Francję ;) Startuje o świcie w sobotę 28.04 tak ok. 5:30 z Opola, będę jechał trasą http://g.co/maps/ujd4k. Podróż POL-ITA robię samemu i niestety muszę zrobić ją za jednym rzutem, we Włoszech dosiada się na moto moja narzeczona i po Italii do 10 maja będziemy jeździć we dwójkę. Głównie noclegi na campingach pod namiotem.

Moja planowana trasa wygląda następująco: http://maps.google.p...9,20,23&t=m&z=5

sobota 28.04 - podróż do Mestre

niedziela 29.04 - Mestre: być może wypad na plażę (pogoda zapowiadana jest na plażową: ponad 30 stopni !! )

poniedziałek 30.04 - wyjazd do Ravenny i nocleg na jakimś campingu

wtorek 01.05 - wyjazd do Perugii (i Asyżu), camping

środa 02.05 - wyjazd do Florencji (po drodze Siena, S.Gimignano)

czwartek 03.05 - popołudniu wyjazd w stronę morza na camping (po drodze Vinci - miejsce urodzenia Leonarda da Vinci i jego muzeum)

piątek 04.05 - wyjazd w stronę Alp, tym razem już autostradą do Nicei (po drodze Monaco i przejazd ulicami na których 24-27.05 odbędzie się GP Formuły 1), camping

sobota 05.05 - wyjazd z Nicei w kierunku Briancon a później poprzez Sestriere w stronę Turynu (tam zostajemy do wtorku)

wtorek 08.05 - wyjazd do Verony (prawdopodobnie autostradą)

środa 09.05 - objechanie jeziora Garda

czwartek 10.05 - wyjazd do Mestre (skąd mój plecaczek wraca do PL)

piątek 11.05 - regeneracja sił

sobota 12.05 - wyjazd do Polski,do Opola (być może będę wracał inną trasą - przez Brennero i dalej przez Niemcy, tak dla urozmaicenia)

Razem: ok 4100km

Świetnie byłoby spotkać innych motocyklistów z Polski ;) Po cichu na to liczę... między innymi po to publikuje moją trasę gdzie będziemy ;)

Lewa w górę i być może do zobaczenia w słonecznej Italii :D

Edytowane przez michal.m

Po przeglądnięciu prognoz pogody muszę zmodyfikować trasę i wywalić przejazdy trasami wysokogórskimi :(

Za zimno i za deszczowo na górskie winkle na wys. ok.2000 m.n.p.m (prognozują poniżej 10stopni)

Nas najprawdopodobniej też czeka ominięcie Grossglockner i innych atrakcji bo będzie tam za zimno. Możesz podrzucić linki z jakich prognoz korzystasz? Masz jakieś w miare sprawdzające się?

Pozdr.

F.