marus172 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 Siema , mam taki problem że nie pali mi aprilka nie wiem co jest tego powodem. Wyczyscilem gaźnik , swiece i nic. Powodem tego może byc to że motorek był nie palony w okresie zimowym (nie moja wina) takze mam akumulator słaby choć był wymieniany z rok temu, probowałem od kabli odpalać i na pych raz nawet chycił ale teraz dalej nic.Co może być problemem ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 zalewa świece? nie dochodzi paliwo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) raczej nie dochodzi paliwo , wlalem paliwo bez posrwednio pod swiece zapalil i zaraz zdechl ;]zauważyłem tam gdzie od cylindra idzie ruła kapie chyba benzyna ;] Edytowane 31 Marca 2012 przez marus172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 uszczelnij. spróbuj wstrzyknąć paliwo pod tłok czyli w gardziel gaznika przy otwartej przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) czym to uszczelnic ?Wydaje mi sie ze te paliwo leci z powodu tego ze mu wlewam pod swiece i jak nie zapla to uchodzi caly czas to smao fajnie zapali i po jakims czasie zdycha jakies omysly co jest tego powodem? Edytowane 31 Marca 2012 przez marus172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 a z czego ta rura? aluminium, guma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 31 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 no wydech żelazo przeciesz guma by sie spalila co nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 sorki zrozumiałem rura do cylindra idąca. musisz wlać do gardzieli gaznika. Moze simmering puszcza na wale jak nalejesz na tłok to może nie przepalić- normalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) jutro tak sprobuje a jak nie odpali to do mechanika co ? Mógł sie zapchać wydech po zimie ? może dlatego tak sie dusi ? Nie wiem czy sie dobrze zrozumielismy wlalem mu paliwo jak by pod iglicy i probowalem odpalic i nicTam to mialem wlać ? xdMoże to jednak wina swiecy ? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez marus172 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 a zalewa swiece? spróbuj na innej. ale jakby zaciągał to by albo odpapał albo zalewalo go jak swieca uszkodzona. Tak tam gdzie iglica miales wlac przy otwartym gazie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Świeca załatwiła sprawe uff xdAle na samym poczatku tego "kolanka" uciekaja mi spalina jak to uszczelnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 pęknięcie czy na łączeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 już załatwiłem sprawe , ale mamjeszcze problem mianowicie jak zapalam motor to strasznie strzela mi z ruly jak by sie dusil ale po dluzej jezdzie jest ok czemu tak sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pt77 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 spala nadmiar mieszanki, lub zapala w nieodpowiednim momencie. Jak się rozgrzeje to osiąga taką temp ze jest w stanie spalic za bogata mieszankę. To tylko przypuszczenie. Jaki masz kolor świecy? nową świece założyłeś/? może spróbuj inną. Ogólnie przyczyn moze byc wiele. Mówiłeś że Ci cieknie z wydechu to też objaw bogatej mieszanki, choć 2T na zimno tak mają. Warto czasami sciagnąć wydech i dyfuzor i wyczyscic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marus172 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Świeca jest nowa a na innej mi nie pali , a dyfuzor czyscilem moze nie cale rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi