aftys6 Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Witam.Zauważyłem że w mojej NTV mam problemy z zapłonem.Po sprawdzeniu okazało się że moduł zapłonowy ma zwarcie.Po załączeniu zapłonu (bez uruchamiania silnika) układ pobiera około 12-15 A. Odczuwalne jest też mocne i nienaturalne grzanie modułu. Grzeją się także styki przy module. Po odpięciu modułu pobór prądu jałowego spada do około 150 mA.Cała wiązkę idącą do modułu sprawdziłem. Kable nie są uszkodzone. Teraz pytanie.Czy wymieniając moduł zapłonowy z HISS muszę także założyć dedykowaną do niego stacyjkę wraz z kluczykiem?Czy istnieje możliwość zaprogramowania nowego modułu pod czip z mojego kluczyka??Z góry dzięki za odpowiedź.Wiosna idzie a ja jestem bez prądu ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 (edytowane) musisz miec kluczyk i jego zdobycie jest duzo tansze w parze z modulem niz programowanie, bo komu porzebna stacyjka z kluczykiem ktorego zaden uklad nie rozpoznaje. tak wiec to z reguly sprzedaje sie kluczyki ze stacyjka w komplecie z modulem.pozdr bezpiecznik sie nie pali? Edytowane 27 Marca 2012 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftys6 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 musisz miec kluczyk i jego zdobycie jest duzo tansze w parze z modulem niz programowanie, bo komu porzebna stacyjka z kluczykiem ktorego zaden uklad nie rozpoznaje. tak wiec to z reguly sprzedaje sie kluczyki ze stacyjka w komplecie z modulem.pozdr bezpiecznik sie nie pali?Pali się właśnie, ale tylko w przypadku wpiecią modułu.Jak wypnę moduł to silnik kręci ze startera pompuje paliwo, brak jest jedynie iskry za która odpowiada moduł. Sam moduł grzeje się jak głupi i robi zwarcie w elektryce.Po parunastu sekundach ma już około 40 st C na obudowie, a po chwili wywala bezpiecznik. Znalazłem też coś takiego:http://www.hankeln.net/freizeit/nt650v5/hiss.htmlSpróbuje wyczytać co tam ciekawego wymodzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi