Rafał Budziak Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Witam,jaka może być przyczyna zamulania się skutera. Przed zimą było idealnie po zimie wyregulowany został gaźnik, przeczyszczony filtr powietrza. Przed wyregulowaniem jeździłem trochę na rozregulowanym. Pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tayo Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 a swiece wyminłes? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Budziak Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Świeca była wymieniona przed zimą.Jutro ją sprawdzę jak nie zapomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 (edytowane) Sprawdź jaki kolor mają elektrody. Bo nie wiadomo jak został wyregulowany gaźnik. Edytowane 22 Marca 2012 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thestunner Opublikowano 22 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2012 możesz spróbować na iglicy zwiększyć mu paliwo i zobaczysz czy się poprawiło, jak nie to spróbuj zmniejszyc, jeżeli nic to nie da to proponuję przeczyścić dokładnie cały gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 24 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2012 ziomek opisz bardziej to zamulanie .. postaraj się jak najdokładniej :) może wystarczy wyregulować gaźnik a może wina leży w regulacji napędu :) Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 25 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 -świeca-paliwo-nadmiar oleju jeśli jest dozownik- napęd- inne cuda wianki jak to w skuterach... Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Budziak Opublikowano 25 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2012 po odpaleniu nie ma siły i strasznie kopci i nie ma tej mocy i przyśpieszenia co przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 (edytowane) Dlatego pytałem o kolor elektrody świecy... Źle wyregulowany gaźnik podaje zbyt bogatą mieszankę paliwa. Wyczyść albo wymień filtr powietrza, i trzeba popracować nad gaźnikiem. Albo zbyt dużo oleju w benzynie.Mieszasz sam czy masz dozownik ? Edytowane 26 Marca 2012 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Jak dozownik to zaśłep na próbę podciśnienie i wymieszaj samemu z paliwem.Chyba że tam mechanicznie jakoś podaje :rolleyes: Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Budziak Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Mam dozownik który automatycznie miesza proporcjonalnie do obrotów.Filtr jest czysty ale może spróbuje jeszcze na stożkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 26 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 O mój Boże. tu nie trzeba czarować tylko sprawdzić czy dozownik nie leje oleju jak z kranu, i wyregulować gaźnik.Jak na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Budziak Opublikowano 26 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2012 Ostatnio jak go cisnąłem na pełnych obrotach to potem nie zamulał przy odpalaniu ale jak już spokojnie jeździłem to przy ruszaniu po odpaleniu zamulał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACK. Opublikowano 27 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 nie dawaj stożkowego! i wyreguluj gaźnik i sprawdź stan rolek :) Cytuj LwG! :flesje: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał Budziak Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 rolki ostatnio sprawdzałem i nie są jeszcze bardzo zdarte a nad gaźnikiem jeszcze popracuje.Niech da ktoś jakiś dobry sposób na regulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi