Seweryn21 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Witam tak jak w temacie mam problem który mi bardzo dokucza jak silnik jest zimny motor stoi z tydzien zwłaszcza teraz w zime jak go odpale chodzi na trzech trzy rury w kolektorze robią się gorące a jedna jest ciepła ale jak trochę pojeżdżę silnik sie nagrzeje to jest ok co to może być czy coś poważnego :( Pomóżcie mi Proszę. Czekam na waszą pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Jeśli masz EFI to raczej normalne. Świece mają ciężkie życie poniżej -5 i zanim zaczną normalnie pracować to chwilę silnik musi popracować. Jeśli chcesz jeździć to zmień świece na inną ciepłotę (poczytaj zalecenia NGK, bo są w miarę logicznie opisane) a jeśli moto i tak będzie dalej stało to sprawdź kompresję, może jeden tłok z jakiegoś powodu przepuszcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seweryn21 Opublikowano 1 Lutego 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Wiesz raczej teraz tak mysle oddać go pod dobrą rękę puki nie ma sezonu i niech go prześwięci czy coś jest w nim nie tak (oby nie :/ ) ale jak się nagrzeje temperaturę złapie jest ok. A nie wiesz może jakiś dobry serwis tylko ja jestem z okolic Płocka Włocławka bo nie chce trafić na serwis czy kolesia który naprawił może z pare skuterów i będzie w moim sprzęcie grzebał. Wiesz raczej teraz tak mysle oddać go pod dobrą rękę puki nie ma sezonu i niech go prześwięci czy coś jest w nim nie tak (oby nie :/ ) ale jak się nagrzeje temperaturę złapie jest ok. A nie wiesz może jakiś dobry serwis tylko ja jestem z okolic Płocka Włocławka bo nie chce trafić na serwis czy kolesia który naprawił może z pare skuterów i będzie w moim sprzęcie grzebał.Powiem wam tak, wyprowadziłem motocykl i go odpaliłem zaczął chodzić na 3 garach tzn 1,2 i 4 pracował 3 nie i z 3 kolektora zaczeła kapać benzyna, no i dobra po chodził chwile wsiadłem i na drogę przejechałem pare km wróciłem i to samo. Postawiłem go i sobie chodził i po mniej więcej 10 min zaczął pracować na wszystkich cylindrach wskaźnik od temp. wskazywał że się troche na grzał, chodził ok wkręcał się ładnie ale po chwili brakło mi benzyny i go odstawiłem. Mam nadzieję że po tym co napisałem ktoś mi pomoże i rozwiąże mój problem mnie się wydaję że to świeca ale nie jestem do końca pewien i strasznie się boję czy to nic poważniejszego :sad: Czekam na wasze odp. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shinigami Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Jak nie rozbierzesz to się nie dowiesz. Benzyna będzie kapać, bo się nie przepala i to całkiem normalne jeśli nie ma zapłonu. Świece kosztują grosze, jeśli tak strasznie Cię to boli to kup jedną, wstaw i sprawdź czy coś się zmieniło. Potem i tak wymienisz komplet. Od biedy możesz zamienić miejscami. Warto potraktować środkiem czyszczącym wnętrza fajek i dobrze przedmuchać sprężonym powietrzem. BTW Jeśli nie musisz to nie wychodź na motocykl. Teraz jest wyjątkowo zimno a granica między odwagą i głupotą jest cienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystian zxr Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 zmień świece -takie świece idą do twojego moto :Świeca zapłonowa 1: NGK CR9EŚwieca zapłonowa 2: CHAMPION G59COdstęp elektrod: 0,7-0,8 MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziuutek Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Krystian no to odgrzales kotleta. Zerknij na datę ostatniego posta. Kolega już sobie pewnie poradził z problemem :-) Wysłane z mojego Samsunga Galaxy S III za pomocą Tapatalk 2 Cytuj ..., bo Kawasaki musi być zielone, czyli ZX10R II gen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi