Skocz do zawartości

[S] SEAT IBIZA GTI 2.0+GAZ 115KM 1996r

Rekomendowane odpowiedzi

SEAT IBIZA GTI 2.0 8V (2E) 115KM 1996r + GAZ

Przedmiotem ogłoszenia jest Seat Ibiza w wersji GTI z 115 konnym silnikiem 2.0 8V o oznaczeniu silnika 2E z roku 1996r + gaz (butla w miejscu koła). Auto bardzo zadbane, w bardzo dobrym stanie technicznym i wizualnym. Auto posiadam dwa lata, zrobiłem nim 30 000km.

Ibiza dodatkowo posiada możliwość włączania/wyłączania ABS'u przyciskiem obok kierownicy.

Auto posiada bardzo ciekawy lakier metalic, w słońcu zielony, w słabym świetle wydaje się niebieski :). Wiosną zeszłego roku auto miało robione poprawki lakiernicze, wszystkie cętki, rysy i inne minusy na lakierze zostały usunięte. W tym roku lekko ktoś mi przytarł przedni zderzak ale jest to prawie niewidoczne. Auto jest od spodu zakonserwowane. Ibizę kupiłem od znajomego, za jego kadencji miała lekką stłuczkę w tył, wymieniony był tylny zderzak oraz klapa.

Silnik (o oznaczeniu 2E) chodzi bardzo dobrze i nie posiada żadnych wycieków. Na gazie chodzi bardzo dobrze na benzynie trochę faluje na wolnych obrotach jak jest zimny ale nigdy nie przełączam na gaz na zimnym tak że nie przeszkadza to w niczym, takie uroki gazu :)

Dane techniczne:

-Prędkość maksymalna ~200km/h (sprawdzone na autostradzie ;))

-Przyśpieszenie katalogowo 9,3s 0-100km/h

Auto lekkie więc bardzo ekonomiczne, nigdy dokładnie nie mierzyłem ale na pewno nie przekracza 10L gazu na 100km, w trasie udało mi się zejść do 8L. Benzyny 1-1,5L mniej :)

Do auta posiadam dwa komplety alufelg! Komplet zimowy 15'' widoczne na zdjęciach z oponami zimowymi w bardzo dobrym stanie firmy Firestone. Niestety letnich nie fotografowałem. Letnie są felgi z szerokim rantem 15'' z oponami letnimi prawie nowe Fulda 195 przód, 215 tył. Ibiza wygląda na nich dużo lepiej.

Zawieszenie jest w stanie idealnym, zupełnie nic nie stuka, wszystkie gumy i tuleje oryginalne.

W aucie zrobione było w tym czasie bardzo dużo rzeczy ponieważ nie lubię jeździć autem chociaż by trochę niesprawnym, pracuję w sklepie motoryzacyjnym więc tym bardziej mam do wszystkiego dostęp. Na wszystkie części posiadam paragony!:

-Rozrząd+wszystkie paski+pompa wody

-Amortyzatory+sprężyny tył

-Klocki tył

-Amortyzatory przód

-Tarcze+klocki przód

-Czujnik ABS przód

-Tłumiki

-Termostat+czujnik temperatury

-Uszczelka pokrywy zaworów

-Olej i filtry regularnie

-Przewody zapłonowe+kopułka+palec+świece

-Sprzęgło

a ostatnio:

-Regeneracja zacisku tył

-Łożysko tylnego koła

-Płyn chłodniczy wraz z czyszczeniem układu chłodzenia

-Olej ELF 10W-40+filtr oleju (240 000km więc świeżutki)

-filtr gazu

-filtr kabiny

-dywaniki gumowe na zimę :)

-i pewnie oprócz wyżej wymienionych jeszcze o czymś zapomniałem ;)

Dodatkowe wyposażenie:

-Dwie poduszki powietrzne

-Radio Panasonic+zmieniarka na 6CD

-Zestaw głośników Hertz DSK 165

-Elektryczna regulacja wysokości świateł

-Owiewki w przednich drzwiach

-Zakupiona ale nie zamontowana osłona pod silnik

Wszytko ładnie, pięknie ale gdzie jakieś minusy? Też się znajdą, fotel kierowcy jest przetarty, ale tylko wierzchnia warstwa materiału, fotel pasażera zaczyna się przecierać ale w kubełkowych fotelach jest to chyba nieuniknione. Do tego jak wyżej pisałem lekko przytarty zderzak przód oraz lekka ryska na klapie wlewu paliwa, obie rzeczy ledwo widoczne.

Sprzedaje ponieważ potrzebuje czegoś większego, w sedanie.

KONTAKT

Marcin tel 783 089 464 (jak nie odbieram jestem w pracy, oddzwonię, a preferowana godzina dowolna po 18:00)

e-mail: [email protected]

Auto do obejrzenia w Twardogórze

Cena: 4900zł

Zdjęcia, auto do nich nie było picowane tylko z zewnątrz umyte.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Yamaha RD 250 LC '82 - była
Pannonia T1 '64- jest, w remoncie
Kawasaki LTD 450 '85 - była