kilu Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 Nie wiem czy trafiłem z działem, ale mam taką wizję :mrgreen: : Chcę zmienić wydech w mojej NSR, bo oryginalny mi się za bardzo nie podoba. Chciałbym włożyć jakiś od 600 (tylko końcowy, kolanko wezmę od jakiejś wsk, albo czegoś i dospawać do tego końcowego 600). Czy sam pomysł jest dobry? Czy motocykl nie będzie się dławił? Jest do dwusów, a w nich bardzo dużą rolę odgrywają tłumiki. Napiszcie co o tym sądzicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 eee tłumik od 4t do 2t ?? to zły pomysłlepiej zainwestowac i kupic jakis sportowy przeznaczony do tego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 11 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 No właśnie o to mi chodziło. Nigdzie nie moge znaleźć sportowego od NSR, nawet szukalem na ebayu i nic niebylo i sobie pomyslalem ze moge sobie sam cos pokombinowac. Jest jakis sklep z takimi sportowymi wyfukami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz-aprilia Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 Sam koncowy tlumik w 2T nie odgrywa zadnego znacznienia. Najistotniejsza role w wydechu silnika 2T odgrywa dyfuzor - a wiec to pierwsze zgrubienie - banka zaraz za kolankiem wydechu. Jesli chcesz zmienic sam koncowy tlumik to proponuje zostawic caly kolektor i przerobic mocowanie tlumika koncowego na jakis od wiekszej pojemnosci. Uwazaj tylko aby nie wyszlo smiesznie. Nie wiem dokladnie jak jest NSR, ale zazwyczaj w malych scigaczach laczenie kolektora z tlumikiem koncowym to cienka rureczka. Widzialem pare RSek, ktore mialy "przerost" tylniego tlumika, a owa rurka wygladala przy tym jak slomka do piwa :ehz: Cytuj Potrzebujesz bezpłatnej pomocy prawnej? - Forum Prawnicze zaprasza - ]http://forumprawnicze.info/wykroczenia-i-prawo-drogowe-f10/] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 Sama puszke mozesz wsadzic ale jak cały wydech to najlepiej sportowy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I_Mat Opublikowano 11 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2004 A ja odrazu znalazłem ;) http://www.50cc.nl/2stroke_pleasure.htm Ale tak w sumie to popytaj w slaonach, które oferują sportowe wydechy i układy wydechowe kundo, arrow, polini, leovinci, technigas-napewno będą coś mieli(tzn., będą w stanie sprowadzić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 12 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 Czyli wychodzi na to, że najlepiej zostawić caly dyfuzor i kupic koncowy wyfuk od jakijs 600? Jezeli tak to co zrobic z ta "slomka" ktora laczy koncowy z dyfuzorem? Tez to mozna przerobic czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 Sam koncowy tlumik w 2T nie odgrywa zadnego znacznienia Ma znaczenie. przecież wiele modeli jest blokowanych właśnie na kocowym wydechu i wymiana go na wolno przelotowy o odpowiedniej średnicy daje zauważalny przyrost mocy. Nawet w wyczynowych motocyklach crosowych są tuningowe tłumiki które jescze pdonoszą moc. Kilu z dyfuzora wyjmij wszystkie bebechy tak , żeby był pusty a tłumik zastąp jakimś sportowym odpiwednikiem do 125 np arrow, gianelli, ixil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteck Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 A ja mam tłumik MIG. Dostałem od chlopaka od tórego kupiłem moto. Jeszcze nie zakładałem ale podobno buczy strasznie głośno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 12 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 No dobra, czyli z dyfuzora zrobic przelot, a tą słomkę która łączy dyfuzor z końcowym pomniejszyć, powiększyć czy zostawić w spokoju? Aha - jeżeli można to gdzie mogę dopstać w necie takie tłumiki? Szukałem i nie mogłem nic znaleźć. Oczywiście z polskich sklepów, zagranica odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 12 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2004 Słomke zostaw w spokoju. Nowy tłumik do 125 to wydatek od 280 do 600 zł. W plsce prawdopodobnie dostaniesz tylko aroowa ( bardzo drogi) i ixila. Najlepiej poszukac na motobazarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
super Opublikowano 16 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2004 Wydech Arrowwa jest do NSR lub Gianelli je na 100% dostaniesz w polsce tylko musisz znaleść dealera tych wydechów cena około 1000 opłaca się wydać bo nsr odzyskuje moc dźwięk i przyśpieszenie na tym wydechu leci 160 jeśli nsr jest kompletnie odblokowana i przypomnę że niedostaniesz tylko końcuwki ale cały wydech czyli końcówka + komora rosprężania i śruni i mocowania itp. jak będę miał nsr to założę ten wydech bo daje dużo mocy i jest dostępny w polsce nie jak jolly moto gdzieś z zagranicy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi