DZIABA Opublikowano 9 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2004 witam wszystkich miłośników 2 kółek :) jako że zaczołem przerabiać mój bak i wstawiać w niego konsole pojawiły sie problemy natury PARCIARSKIEJ bak już był pospawany i przygotowany do szpachlowania ale coś mnie tak natkneło żeby sprawdzić szczelność baku więc wlałem wode i zauważyłem kilka wycieków jako że nie posiadam spawarki powiedziałem lakiernikowi i zaznaczyłem te miejsca które ciekły żeby je poprawił a on niedość że robił mi bak qwa 2 miesiące to właśnie sie dzisiaj okazało że qtas nie poprawił spawów tylko zostawił bądź zapomniał o tym . a że bak mam już pomalowany i wyszpachlowany pojawił sie problem jak to załatać i czym !! czy może żywicą epoksydową czy jakimś takim innym klejem czy jednak tylko spaw mi to załatwi ???? POMOCY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakmen Opublikowano 10 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2004 Podobny kłopot miałem kiedyś w Jawie 250.Po lakierowaniu zaczął przeciekać - mała dziurka pod spodem. Posłużyłem się lutownicą kolbową, kwasem i cyną. Wyszło szczelnie i nie zdemolowałem lakieru.No i dobrze jest spuścić wpierw paliwo :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dima Opublikowano 13 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2004 dokladnie!! jest szanse zarobienia tego sprobuj odtluscic kwasem do lutowania a potem duża lutownicą kolbową najlepiej taką do rynien rozgrzej trochę cyny dodaj trochę kalafonii i na odtłuszczony bak zapodaj kilka kropel ;) powinno być potem mozesz delikatnie spilowac nadmar cyny i zrobic zaprawky powodzenia tylko pamietaj musisz bardzo rozgrzac cyne bo inaczej sie nie chwyci albo jak to nazywaja elektronicy wystapi wiszacy lut -jako tak to chyab bylo :mrgreen: pozdrawiam Dima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berts Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 czescjesli jestesmy juz przy bakach to powiedzcie mi czym zabezpieczyc i oczyscic bak od srodka z rdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati Opublikowano 31 Lipca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2004 Berts ten temat był juz wiele razy poruszany na forum jednak powturze zalewasz pół baku naftą(chyba że masz coca cole) ;) wkładasz z pół kilo gwoździ najlepiej papniaków i trzepiesz bakiem około 5 -10 min a co do zabezpieczenia poszukaj po sklepach srodków antykorozyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 1 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2004 czescjesli jestesmy juz przy bakach to powiedzcie mi czym zabezpieczyc i oczyscic bak od srodka z rdzy Jezeli chodzi o zabezpieczenie to mozna rozrobic podkład do metalu i utwardzacz do lakieru i to wszystko wlac do zbiornika i dokladnie obkrecic zbiornik zeby wszystko sie pomalowało.To jest sprawdzone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi