Skocz do zawartości

cieknący bak :[

DZIABA
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich miłośników 2 kółek :) jako że zaczołem przerabiać mój bak i wstawiać w niego konsole pojawiły sie problemy natury PARCIARSKIEJ bak już był pospawany i przygotowany do szpachlowania ale coś mnie tak natkneło żeby sprawdzić szczelność baku więc wlałem wode i zauważyłem kilka wycieków jako że nie posiadam spawarki powiedziałem lakiernikowi i zaznaczyłem te miejsca które ciekły żeby je poprawił a on niedość że robił mi bak qwa 2 miesiące to właśnie sie dzisiaj okazało że qtas nie poprawił spawów tylko zostawił bądź zapomniał o tym . a że bak mam już pomalowany i wyszpachlowany pojawił sie problem jak to załatać i czym !! czy może żywicą epoksydową czy jakimś takim innym klejem czy jednak tylko spaw mi to załatwi ???? POMOCY

dokladnie!! jest szanse zarobienia tego sprobuj odtluscic kwasem do lutowania a potem duża lutownicą kolbową najlepiej taką do rynien rozgrzej trochę cyny dodaj trochę kalafonii i na odtłuszczony bak zapodaj kilka kropel ;) powinno być potem mozesz delikatnie spilowac nadmar cyny i zrobic zaprawky powodzenia tylko pamietaj musisz bardzo rozgrzac cyne bo inaczej sie nie chwyci albo jak to nazywaja elektronicy wystapi wiszacy lut -jako tak to chyab bylo :mrgreen: pozdrawiam Dima

• 1 miesiąc temu...

Berts ten temat był juz wiele razy poruszany na forum jednak powturze zalewasz pół baku naftą(chyba że masz coca cole) ;) wkładasz z pół kilo gwoździ najlepiej papniaków i trzepiesz bakiem około 5 -10 min a co do zabezpieczenia poszukaj po sklepach srodków antykorozyjnych

czesc

jesli jestesmy juz przy bakach to powiedzcie mi czym zabezpieczyc i oczyscic bak od srodka z rdzy

Jezeli chodzi o zabezpieczenie to mozna rozrobic podkład do metalu i utwardzacz do lakieru i to wszystko wlac do zbiornika i dokladnie obkrecic zbiornik zeby wszystko sie pomalowało.To jest sprawdzone