Michal.mb Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Witam. Mam problem ze swoim charcikiem... pewnego dnia postawiłem go na nóżki i się przewrócił, co się potem okazało,że nie moge nim ruszyc ani odpalić. Już wyjaśniam:Na luzie koło normalnie się kręci ale kopka (wałek rozrusznika) jest zablokowany na amen... gdy naciskam sprzęgło i wbijam bieg, obojętnie który (dodam że od początku były lekkie problemy ze sprzęgłem tzn nie wysprzęglało prawidłowo i ze skrzynią biegów tzn. były trudności z np. wybiciem biegu), to koło się blokuje i nie chce ruszyć ani w przód ani w tył. Kopka wtedy tez jest zablokowana. Dodam, że tłok nie jest zablokowany ponieważ gdy ruszam wałem korbowym to rusza się tłok w górę i w dół... Przypuszczam że to skrzynia biegów jednak jestem tak jakby amatorem gdyż mam dwusuwy od paru lat, ale nie rozbierałem nigdy silnika więc się nie znam :D... Z góry dzięki za odpowiedź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrbravo Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 mialem taki sprzecik... ;) ale pojecia nie mam co sie stalo. pewnie bedziesz musial rozbierac... Cytuj General description: aktualnie brak... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 14 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Pewnie coś wylewiło się na tym wałku od kopnika. Tam chyba od strony sprzęgła się do tego dostaniesz , ale nie pamiętam. W środku karterów masz zapadkę z tego co pamiętam. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.mb Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Aha. Dzięki, ale nadal nie mam jakoś pewności, bo może to być coś od wałka z kopniaka tak jak mówiłeś thomyk tzn urwało się i wpadło do szkrzyni biegów i zablokowało to jest możliwe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drynio Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 mi jak w komarku poszedł wałek od kopniaka tryby obrobiło to zgrzytało i było podobnie jak u Ciebie ale to dawnno temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.mb Opublikowano 16 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 To możliwe bo jak jeszcze nim jezdziłem to podczas jazdy coś stukało myślałem że to pierścienie ale na wyzszych obrotach zanikało stukanie a potem znów się pojawiało. To całkiem możliwe że to coś związane z wałkiem stukało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drynio Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 rozbierz to się przekonasz co poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thomyk Opublikowano 19 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Dokładnie przeciez to godzinka roboty. Cytuj PONY 50 -> WSK 125 -> MZ ETZ 250 -> AWO Sport -> LS 650 ... cdn www.elektrotec.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.mb Opublikowano 26 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 dzięki za odpowiedzi ale już działa :D okazało się że to był wałek od kopniaka i nawet nie rozbierałem. Wystarczyło popukać postukać na siłę troszke poruszać do przodu do tyłu i działa... Jednak skrzynia biegów trochę źle działa tzn. biegi sie gubią nie da rady niekiedy wbic i trzebo mocnjo wbijać. Może to sprzęgło ale nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 (edytowane) Mocno powbijasz kilka razy i będzie z głowy, rozbierz ty go lepiej bo potem nie będzie z czego składać. Jeśli to by było przez sprzęgło to musiało by mocno ciągnąć na wciśniętej klamce do końca. Jeśli nie ciągnie to biegi się pie... nie przez sprzęgło czy olej. Także zwróć na to uwagę. Edytowane 26 Listopada 2011 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.mb Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Ok dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi