billy Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 witam czy ktoś mz kowców natknął sie na taki problem że jak silnik sie nagrzeje to coś tak hałasuje z cylindra jakby ?? tu jest to opisane ale w ruskach : http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.php?t=4984 , ostatnio jechałem i zalałem paliwa na tańszej stacji , i po paru kilometrach zaczelo sie. przy pewnych obrotach hałasuje mocniej . przy innych mniej - np w mz przy 55- 57 km/h jest ok, przy 60-75 tragedia , ponad 80 km/h lepiej. malo tego - podczas przyspieszania nie ma stukow - sa tylko gdy sie predkosc utrzymuje albo zwalnie z gazem.pomocą jedyna chyba jest ustawienie iglicy na maxymalny piąty zabek , wtedy dostaje wiecej wachy i hałas prawie że ucicha . ale tez na nie wszystkich obrotach. czy ma to cos do rzeczy ilosc oleju w mieszance ?ewidentnie paliwo jest przyczyną tych stuków, teraz juz tylko zalewam na bp i shell chyba tylko . napewno tanszego juz nie wleje.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viperPL Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 co do jakosci Shella to bym tez sie spierał, mialem niespodzianke z dieslem tam zatankowanym ---- fakt taki ze szedl moze troszke lepiej ale cos mi sie wydaje ze liczba cetanowa nie miala w tym paliwie odpowiedniej ilosci. Silnik chodzil twardo jak taxówkarski meniek 123:) reanimowany poprzez ustawienie za wczesnego wtrysku. Jakie dokladnie paliwo lejesz ? U95 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
billy Opublikowano 6 Czerwca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 zawsz leje u 95 . w sumie mialem ten sam problem na ukrainie po zatankowaniu. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzych_Olsztyn Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 ja tam leje uniwersalną zawsze na Rafinerii Gdańskiej z miksolem mieszam i nic mi tam nie stuka :mrgreen: a jezdze dość ostro moja maszynką :twisted: :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 6 Czerwca 2004 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2004 ja leje bezołowiowa i mieszam z mixol, tez jest wszystko ok a tankuje na róznych stacjach ale najczesciej na premie pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi