b1bert Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Witam wszystkich. Miałem dwuletnią przerwę w regularnej jeździe na motocyklu( zeszły rok jedna jazda, ten również) ale w końcu postanowiłem wyciągnąć go z garażu. Niestety problem z przed dwóch lat nadal się powtarza. Polega on na tym, że przez pierwsze pół godziny - godzinę chodzi idealnie, bardzo ładnie się wkręca i dymi tylko zimny po odpaleniu. Nagle następuje kilka pryknięć tak jakby przepalał coraz rzadziej i gaśnie. Dzieje sie tak gdy po tej jeździe postoi na wolnych obrotach albo hamuje sie silnikiem jadąc z górki. Świeca mokra. Po wyczyszczeniu jej przejeżdżam jakieś 100 metrów i dalej to samo. Wróciłem, wyczyściłem dokładnie gaźnik, filtr, dałem nowa świecę i pojechałem znowu na próbę. Sytuacja się powtórzyła dokładnie tak samo( godzinę chodzi i sie zalewa). Po czyszczeniu jednak dostał więcej mocy i ochoty do jazdy. Zaworek jest szczelny, świeca jest nowa, iskra jest, filtr powietrza czysty, wody nie ubywa, zbiornik bez rdzy, założony filterek paliwa. Nie wiem co to może być i skończyły mi się pomysły, a po drugie nie mam już nerwów. Jedyne co mi przychodzi do głowy to coś z zapłonem albo z dozownikiem ale świeca jest mokra raczej w benzynie nie oleju. jeżeli ktoś miał podobny problem to proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Poziom paliwa taki jak trzeba? Świeca również? Narazie sprawdź to:Poziom paliwa: 12.9 - 13.9 MMGaźnik :Mikuni tm27ssDysza główna : 150Dysza wolnych obrotów : N-9Śruba mieszanki podstawowej : 2 Ale wydaje mi się, że problem są zimne luty w module. Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b1bert Opublikowano 29 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Jedyne co teraz pamiętam to świeca ngk br9es. Jeżeli chodzi o gaźnik to posprawdzam jutro ale w sprawie elektryki nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi