Skocz do zawartości

Rieju rs2 matrix 125cm3

Rekomendowane odpowiedzi

Witam..Szukałem motoru dla siebie i znalazłem coś takiego jak Rieju rs2 matrix 125cm3.Chciałbym zapytać was co sądzicie o tym sprzęcie:czy warto kupić,czy niema problemu z dostępnością części itd.A jeśli nie warto to co innego można kupić za przyzwoitą cenę.

post-56528-0-28547200-1316528778_thumb.jpg

Nie wiem czy preferujesz ale sądzę że na Białystok to będzie lepsze rozwiązanie...no i w plener można pojechać :icon_mrgreen:

Na Alledrogo trochę tego jest,wiec taki pierwszy lepszy dla wizualizacji:

http://otomoto.pl/honda-xl-varadero-125-M2796810.html

zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. Małe wiadro oprócz tego że się nie psuje, to jeszcze ma V-ke, mało pali, i wygląda na coś poważniejszego od 125-tki. W teren sie co prawda nie nadaje ale na zjechanie z drogi zawsze można sobie pozwolić.

Radzę tez rozważyć każde inne moto byle firma była Made in Japan.

Czasami na drodze spotykam prawdziwych szaleńców, pędzą na złamanie karku i wbrew rozsądkowi... naprawdę, aż ciężko czasami ich wyprzedzić.

zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą. Małe wiadro oprócz tego że się nie psuje, to jeszcze ma V-ke, mało pali, i wygląda na coś poważniejszego od 125-tki. W teren sie co prawda nie nadaje ale na zjechanie z drogi zawsze można sobie pozwolić.

Radzę tez rozważyć każde inne moto byle firma była Made in Japan.

slyszalem ze rieju sa na podzespolach yamahy.To prawda?

Z tego co wiem produkowane są na "licencji" Yamahy,a nie na "podzespołach". Tu wchodzi w gre jakość i dokładność wykonania materiałów.

Dla podtrzymania wypowiedzi powiem iż Straż Graniczna na ścianie wschodniej od bardzo dawna korzysta z terenowych HOND 125 (modelu nie pamiętam) i służą one po dzień dzisiejszy - kwestia podstawowego serwisu. Od paru lat dostali w użytkowanie terenową wersje Rieju i opinie są niezadowalajace - bardzo szybko się zużywają podzespoły użytkowe (napęd,hamulce,zawieszenie),często są wysyłane do serwisu.

Jeśli ktoś dostanie przydział i ma tym motocyklem jeździć 12h to...cytuje - "TYLKO NIE OJEJU" :icon_biggrin:

Preferuje bardziej sportowe modele.Nie zamierzam jeździć w terenie tylko po mieście.Dojechać do szkoły i co weekend wyjechać za Białystok(do 50km) na wieś czy do kolegów i żeby było szybko,bezpiecznie i wygodnie.Sorry ze tak pytania zadaje ale już raz kupiłem chinola i teraz chce się upewnić przed kupnem.

I jeszcze jedno pytanko.Dotyczące nowych przepisów.Czy prawo jazdy na a1 i inne kategorie zmienią się w najbliższym czasie?

Edytowane przez dz3jk0b